Goede Doelenmarkt

Arc

Op donderdag 18 oktober was de officiële aftrap van het “Goede doelen project”. Alle leerlingen van de eerste klas bezochten die dag de Goede Doelenmarkt. Op deze markt kwamen verschillende goede doelen zoals Warchild, Unicef, Make a Wish, Wereld Natuur Fonds, Sailwise, Mentelity Foundation e.a. hun activiteiten onder de aandacht van de kinderen brengen. De leerlingen konden vragen stellen aan de medewerkers, workshops bezoeken en allerlei informatie verzamelen. Uit alle mogelijkheden kiezen zij uiteindelijk één goed doel.

Voor dit goede doel wordt er actie ondernomen. Dit wordt gedaan o.l.v. de mentor. Quest leerlingen zullen tijdens blok 3 van de Quest Master lessen hierin begeleid worden.

Tijdens de lessen wordt er een mini-onderneming opgericht, een ondernemingsplan geschreven, een speeddate met ondernemende ouders gedaan, reclame gemaakt en aan het eind van het project, woensdagavond 13 februari, zal de opbrengst overhandigd worden aan de vrijwilligers van de goede doelen in de vorm van een” Omgekeerde Goede Doelen Markt”.

Ook ouders worden hiervoor uitgenodigd!

Meer foto’s staan op de fotopagina. (Alleen zichtbaar voor leerlingen klas 1)