Gouden Schoolkantine Schaal

Arc

Het A. Roland Holst College doet mee aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine!

Het ARHC heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal is tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine dinsdag 16 april jl. uitgereikt door Irma Evenhuis (Voedingscentrum)

Het ARHC heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van o.a. een watertappunt/waterkannen op de balie/ flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.
Rector mevr. Angela Koot: ‘Er wordt veel gebruik gemaakt van het gezonde aanbod, ook de leerlingvertegenwoordiging en de ouders zijn heel positief!’

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.
Gezond eten is vanzelfsprekend geworden binnen het ARHC. Net zoals onze andere projecten o.a. Rookvrije generatie en Ecoschools.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine