Herinrichting van stationsgebied Hilversum

Arc

De afgelopen twee maanden zijn alle tweede klassen bezig geweest met de herinrichting van het stationsgebied in Hilversum. De herinrichting van het stationsgebied in Hilversum is een actueel project van de gemeente waaraan we aardrijkskundige onderwerpen hebben gekoppeld, deze bestaan uit twee delen:

Deel 1: het stedenbouwkundig plan

Deel 2: het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

De leerlingen zijn nu klaar met het eerste deel waarin ze m.b.v. een enquête (ESRI) informatie hebben verzameld over twee stedenbouwkundige modellen en deze informatie is gedeeld met de gemeente. De oplettende prikbord lezer is op de hoogte dat het stedenbouwkundig model ‘De 7 straatjes’ is gekozen door het college. Op 29 november gaat de gemeente zelf verder met het tweede deel en ook de leerlingen zijn hier nu mee bezig.

De ambtenaren vanuit de gemeente willen graag in gesprek met de leerlingen. Zij willen de betrokkenheid van jongeren vergroten en jongeren laten inzien welke rol zij als burger hebben. Tevens worden de jongeren zich bewust van alle stappen die er genomen moeten worden bij projecten. Sommige leerlingen zullen er dagelijks langs fietsen en later, als het daadwerkelijk veranderd is, zelf misschien wel vaker gebruik maken van het stationsgebied.

Hopelijk komt er een mooie wisselwerking tot stand.

Voor alle mensen die interesse hebben in het project de volgende sites zijn beschikbaar:

https://www.gooieneembode.nl/nieuws/verkeer/114662/college-hilversum-kiest-voor-de-7-straatjes-

https://www.hilversum.nl/Home/Inwoner/Werkzaamheden_en_projecten/Projecten/Herontwikkeling_stationsgebied