Een hoofddoek bij lichamelijke opvoeding, hoe zit dat?

Arc

Bij de lessen l.o. zijn meisjes die een hoofddoek willen dragen verplicht een sporthoofddoek te dragen. Een normale hoofddoek voldoet niet aan de veiligheids-, gezondheidseisen om een les te kunnen volgen.

De sporthoofddoek

De sporthoofddoek is een strakke kap die het haar niet alleen bedekt maar ook in toom houdt. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen, van sober tot heel elegant. Ook sommige niet-moslima’s gebruiken de hoofddoek om te voorkomen dat hun haar tijdens het sporten om hun hoofd zwiert.

Vrijwel iedereen doet wel aan sport, of is geïnteresseerd in sport. Maar is sporten volgens de islam halal, is het een goede daad?

Voor jongens wel, voor meisjes op voorwaarden. Meisjes en vrouwen moeten namelijk al sportend een aantal islamitische regels opvolgen. Welke regels dat zijn, kun je onder andere op allerlei informatieve sites opzoeken. Op één zo’n site -Vragen en Islam- vonden we de volgende vraag: mogen meisjes samen met jongens sporten?

Het antwoord daarop was: “De islam hecht grote waarde aan fysieke (lichamelijke) en mentale (geestelijke) gezondheid. Voornamelijk de jeugd wordt sterk aangespoord om zich zowel fysiek als mentaal trainen. Er wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen man en vrouw. Maar het is belangrijk dat tijdens deze activiteiten de islamitische verboden niet worden geschonden”.

Bron; islam in the spotlight, is gemaakt met financiële steun van de EU.

Waar kun je een o.a. een sport hoofddoek kopen?  https://www.capsters.com/