Maatschappelijke stages H4 / V4

Arc

De meeste leerlingen hebben inmiddels hun maatschappelijke stage (verplicht handelingsdeel maatschappijleer) gedaan. Zij hebben fantastisch geholpen bij verzorgingshuis Gooizicht. De bewoners zijn altijd heel blij dat zij met de leerlingen naar buiten kunnen. De leerlingen maken een wandeling met de bewoners van Gooizicht of, bij slecht weer, doen zij spelletjes met ze. De aandacht van jongeren is zo fijn voor de bewoners. Ook is er een aantal leerlingen geweest die samen met de bewoners van de Beukenhof in Loosdrecht mee hebben gelopen met de avondvierdaagse. Het is voor een verzorgingshuis vaak een hele klus om vrijwilligers te vinden en de leerlingen zijn altijd van harte welkom.

Wij streven ernaar om leerlingen ervaring op te doen buiten school of buiten hun vertrouwde omgeving, om te ervaren wat vrijwilligerswerk inhoudt en hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze maatschappij.

Er is nog een aantal leerlingen die door omstandigheden nog geen stage hebben gedaan. Zij kunnen zich melden bij mevr. Schmidt, Mschmidt@gsf.nl Ook als deze leerlingen zelf al een stage hebben gevonden, kunnen ze deze laten goedkeuren door mevr. Schmidt.

Namens de verzorgingshuizen: bedankt voor jullie hulp!