Mireille de Muijnck winnaar van De avond van de Stadsdichter

Arc

Alle leerlingen van V5 hebben de afgelopen weken zich gebogen over poëzie. Naast de module Poëzie van het vak Nederlands, kregen zij ook tweemaal een workshop van docenten van de School der Poëzie. Tijdens deze lessen schreven de leerlingen gedichten met als thema vrijheid. Per klas, er zijn vier V5-klassen, werden vier gedichten geselecteerd voor de halve finale in de stadsbibliotheek. De deelnemende leerlingen kregen hierbij adviezen over de wijze van een gedicht voordragen, stemgebruik en algehele performance. 

30 januari was de afsluiting van deze poëzie-battle, waar vijf Hilversumse scholen aan deelnamen. Het werd een volle avond, waarbij de leerlingen hun gedicht ten gehore brachten. Daarnaast waren er presentaties van spoken word-experts Sean William Bogaers en Manu Kersbergen, en een optreden van Yentl Music.

Het geheel werd aan elkaar gepraat en gedicht door Stadsdichter035 Mieke van Zonneveld en Jos van Hest. Mireille de Muijnck won bij de bovenbouw. Bij de onderbouw-scholieren won Priscillia Onyike. De winnende gedichten komen binnenkort op twee muren ergens in Hilversum Mediastad: eeuwige roem!