Ondertussen in Oeganda

Arc

Het is toch eigenlijk ieder jaar weer het hoogtepunt van de internationalisering van onze school.. de jaarlijkse leerlingenreis naar een exotische bestemming. Dit jaar, voor de derde keer, Oeganda.

Woensdag 5 februari was het zo ver: “onze” Oegandareizigers stonden met gezonde spanning klaar op Schiphol om aan de reis te beginnen die hun leven ongetwijfeld zal veranderen en die zij waarschijnlijk nooit meer zullen vergeten.

Inmiddels zijn we een kleine week verder met ontelbaar veel fantastische indrukken! De eerste projecten zijn afgerond. Er is veel plezier beleefd, heel veel gespeeld met kinderen, er is afscheid genomen om met de nieuwe projecten te kunnen beginnen en er is natuurlijk al hard gewerkt. Alles om de lokale bevolking een steun in de rug te zijn en te proberen het leven van de mensen (een beetje) te verbeteren en veraangenamen. 

Ondertussen doen onze leerlingen een schat aan ervaringen op. Ze leren immens veel van de lokale cultuur en ze leren elkaar, onder de bijzondere omstandigheden, natuurlijk veel beter kennen.

De foto’s spreken boekdelen.