De overstap van Office(365) naar Google

Arc
In het schooljaar 2013-2014 heeft Google zijn intrede gedaan bij de GSF. In de jaren hierna is op een aantal scholen binnen de GSF uitgebreid geëxperimenteerd met het Google-platform in het onderwijs. De ervaringen met Google zijn zeer positief en hebben vorig schooljaar tot meer pilots op andere scholen van de GSF geleid. Evaluatie van die ervaringen heeft er toe geleid dat er is besloten het Google-platform als standaard te kiezen voor alle GSF-scholen. Dit schooljaar (2017-2018) gaan we dan ook over van Office(365) naar Google.

Concreet betekent dit dat we voor de kerstvakantie het mailprogramma wijzigt. We stappen dan over van Outlook naar Gmail.

Van Outlook naar Gmail

Voor de migratie van ‘Outlook’ naar Gmail hoef je niets te doen. Je mail (incl. archieven), agenda en contactpersonen worden automatisch overgezet. Persoonlijke instellingen (bijv. rechten) die in je in Outlook hebt ingesteld zullen in de Gmail-omgeving wel handmatig moeten worden ingesteld.

Wil je meer te weten komen over Gmail, dan is dit een goed startpunt: https://gsuite.google.nl/learning-center/products/gmail/

Een simpele handleiding (een cheatsheet) vind je hier: https://gsuite.google.nl/learning-center/assets/pdf/products/gmail/cheatsheet-gmail.pdf

Alvast een kijkje nemen?

Wist je dat iedereen bij de GSF al een Google-account heeft? Je kunt inloggen met je GSF-accountgegevens. In deze omgeving kun je alvast werken met Gmail, Google documenten, Google presentaties en Google spreadsheets en ervaringen opdoen in werken met de Google Drive.

Je kunt inloggen via: www.gmail.com (inloggen met je gsf-mailadres en -wachtwoord. Kies bij het inloggen voor: Organisatorisch G Suite account.)

Rechts bovenin zie je 9 vierkantjes staan. Als je daarop klikt, kom je bij alle andere toepassingen.