Paarse Vrijdag 2020

9 december 2020
Arc

Op 11 december is het weer Paarse Vrijdag! Met de kleur paars proberen middelbare scholieren door heel Nederland steun te geven aan LHBTQIAP+ jongeren. De boodschap is dat iedereen er mag zijn, wie je ook bent en hoe je er ook uitziet. Vind jij dit ook belangrijk? Doe dan aanstaande vrijdag ‘iets’ van paars aan of om: shirt, sokken, armband, veters, shawltje, nagellakje, haarstrik, button op je tas – maar net waar jij je fijn in voelt, alles mag!

Wedstrijd: wie is het meest paars?!

Sterker nog, er is zelfs een heuse contest: een samenwerking tussen de GSA en de leerlingenvereniging. Wie heeft de meest paarse of het meest ‘regenboog’-outfit aan op Paarse Vrijdag? De winnaar kan een tegoedbon voor de kantine krijgen! Als je je op 11 december in jouw paarse outfit meldt bij één van de GSA-tafels in de aula en je naam achterlaat, kun je op die manier meedingen naar de prijs. 

Regenboogvlag

Op vrijdag 11 december (Paarse Vrijdag) komt wethouder Karin Walters de regenboogvlag hijsen buiten bij de ingang van de Jonker. Geplande tijd: 9:00 uur. Mocht je dan geen les hebben en hierbij willen zijn omdat jij seksuele diversiteit en genderdiversiteit ook belangrijk vindt: wees welkom!

Paarse Week: GSA-tafel

Van vrijdag 11 t/m donderdag 17 december zit de GSA in beide aula’s tijdens de grote pauze achter een tafel/stand voor al jouw vragen over seksuele diversiteit of over dingen die te maken hebben met gender. Wil je daar meer over weten of juist een praatje maken met jongeren die zich hiermee bezig houden? Kom gerust langs! Ook kun je hier een Paarse Vrijdag Krant halen.
Als je bij het horen van LHBTQIAP+ denkt ‘ik ken best de L en misschien de T, maar waar staan de Q, de A en alle andere letters voor?’, dan heb je meteen een goede reden om in de grote pauze langs te komen 😉

Winnaar paarse wedstrijd

Emiel uit Q2 heeft, met dank aan zijn moeders paarse jurk, de wedstrijd op Paarse Vrijdag gewonnen. Vele leerlingen en collega’s hadden zich vrijdag 11 december in het paars gehuld om zo positieve aandacht te vragen voor het feit dat je mag zijn hoe en wie je bent. 

Aan de oproep: ‘Trek je mooiste paarse outfit aan en maak kans op
€ 15,= hadden aardig wat leerlingen en collega’s gehoor gegeven. De grappigste en mooiste outfits zijn op de foto gezet en door de GSA beoordeeld. Emiel uit Q2 had zelf niets paars in zijn kast en mocht zodoende het paarse jurkje van zijn moeder lenen.

Zie bijgaand het resultaat. Alle € 15,= waard vonden wij! Emiel, van harte.