POVO Project: WNF Laserjungle

Arc

Sinds vorig jaar werken de Elckerlyc Schuttersweg en het A. Roland Holst nauw samen. Groep 7 en 8 zijn ingeroosterd bij het Roland Holst en krijgen iedere donderdag een uurtje les in de Jonker. Zo maken ze niet alleen kennis met de ‘grote school en spannende pubers’, maar ook de manier van werken. Ze krijgen minder gestructureerde opdrachten, executieve vaardigheden worden geoefend, ze moeten in groepjes aan de slag en mogen soms binnen een thema ook helemaal zelf iets bedenken. Binnen het thema ‘Sport, spel en bewegen’ was de opdracht: ‘Bedenk een gezamenlijk evenement en voer dit uit’.

Eerst werd er gebrainstormd over de vragen: Wat voor evenement? Voor wie? Met wie? Waar? Wanneer? Het werd geen eenvoudige sponsorloop op de sportvelden, maar de leerlingen wilden zelf heel graag een lasergame toernooi. Ze wilden ook iets doen voor een goed doel. Uit alle ideeën werd democratisch gekozen voor de WNF-laserjungle.

Vervolgens is er gebrainstormd over de organisatie, p.r., marketing, financiën, sponsoring en inzameling van het goede doel. Via ‘Xibe’, een digitale app, werden alle ideeën verzameld. Er werden brieven geschreven naar de wethouder van sport in Hilversum, naar WNF ambassadeurs, naar de schooldirecties, ouders en BN’ers. Op  internet werd gezocht naar lasergameverhuur en werden de prijzen vergeleken. Een andere groep boog zich over mogelijke locaties om te lasergamen. Nadat eerst het marktplein werd genoemd, is uiteindelijk besloten voor het Mediapark. Dat heeft toch meer landelijke bekendheid en daar komen nog weleens BN’ers voorbij.

Vrijdag 24 mei was na een aantal maanden heel hard werken de dag van het evenement aangebroken. Om 8.45 uur werd er verzameld bij Beeld en Geluid waar in de tuin de laserjungle met behulp van een aantal leerlingen in rap tempo werd opgebouwd. Twee uur lang hebben 6 teams van beide groepen gestreden om de finaleplaats. In de finale namen de winnaars het op tegen een team van juffen van groep 7, 8 en Roland Holst, de directeur van de Elckerlyc, een vrijwilliger van het WNF en de presentator van de dag Teun Aarden. Deze groep was kansloos tegen de jonge winnaars.

Tenslotte is het evenement afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag voor het WNF. De cheque van maar liefst 2161,85 euro werd overhandigd aan de echte levende WNF-panda. Een geweldig bedrag dat de kinderen met hun eigen ideeën en actie gezamenlijk bijeen hebben gebracht.

Het doel van zowel het POVO project, als het goede doel van de kinderen zelf is daarmee ruimschoots bereikt. Volgend jaar hopen Elckerlyc en ARHC de samenwerking voort te kunnen zetten. Onze dank gaat uit naar de coördinator, Marco Kooiman, die de uitvoering van het evenement  (dat uiteindelijk geen eenvoudige sponsorloop werd) geweldig heeft gecoördineerd.

Krantenartikelen: