Roland Holst kleurt oranje

Arc

Op het A. Roland Holst College in Hilversum gaven rector René Karman en wijkwethouder Bart Heller gisteren het startsein voor de regionale campagne “Orange the World”.

Een opgestoken hand is het symbool voor deze wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. In de ‘16 days of action’ vinden in meer dan 100 landen acties plaats, om aandacht te vragen voor geweld waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd nog altijd worden geconfronteerd. Oranje staat in deze context voor de dageraad, een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje, voor hoop.

Tijdens de lessen maatschappijleer in de bovenbouw wordt er extra aandacht besteed aan dit onderwerp en worden er gastlessen gegeven door de Soroptimisten Hilversum. 

Het schoolplein van het A. Roland Holst College kleurt nu vol oranje handjes, waar de leerlingen tijdens het startsein op konden staan om zo 1,5 meter afstand te bewaren. 

In de avond kleurt het schoolgebouw ook deels oranje in het kader van “Orange The World” door middel van aangepaste grondverlichting en verlichte oranje ramen. De campagne duurt van 25 november tot en met 10 december.