Schaken is terug van weggeweest

Arc

Terugblik schaakclinic op 28 november
Op 28 november was het een volle bak in lokaal B6!
Maar liefst 25 leerlingen waren naar de schaakclinic gekomen welke werd verzorgd door professioneel trainster Judith van Amerongen. Omdat het zo’n grote groep was, werd zij ondersteund door een coach van de HSG. Hoewel online schaken afgelopen jaren (ook onder jongeren) heel populair is geworden, vonden de leerlingen het vooral leuk om ‘in het echt’ een potje te schaken!

Er werden heuse partijtjes door de gevorderden gespeeld en voor de beginners was er tijd voor uitleg van de basisregels. De sfeer zat er goed in en we zullen komend voorjaar nogmaals een schaakclinic organiseren in de aanloop naar het VO scholenschaaktoernooi regio ‘t Gooi op 22 mei in Bibliotheek Hilversum.

Tata Steel Chess on Tour naar Hilversum 17 januari!
Op 17 januari a.s. komen maar liefst 14 GM naar Beeld & Geluid in Hilversum, waaronder Magnus Carlsen. Iedereen die tijd en zin heeft kan deze middag (de gong slaat precies om 14:00 uur) naar de live partijen komen kijken. Tevens is er een persoonlijk scholenschaaktoernooi, waar nog steeds VO scholieren zich voor kunnen inschrijven.

Schaken is enorm populair in het basisonderwijs en de verwachting is dat dit ook in het voortgezet onderwijs zal doorzetten.
Angela Koot zal op 17 januari tijdens het symposium “Het bereiken van Future Generations” worden geïnterviewd over de mogelijkheden in het onderwijs en schaken. Schaken is een middel waar alle gebruikers wereldwijd dezelfde taal spreken. Dit staat haaks op nieuwe technologieën zoals gamification en YouTube-standaarden, die een wereld creëren waar de jeugd een andere taal spreekt dan hun ouders. Hoe kunnen we met schaken inspelen op de komst van nieuwe technologieën? Hoe vertalen we het schaakspel voor de “Future Generations”?

Beste schaker van Hilversum
Heeft u vroeger op school schaken geleerd? Of speelt u nog regelmatig een potje schaak en wilt u zich wel eens meten met andere schakers uit Hilversum? In de aanloop naar Tata Steel Chess on Tour wordt er op maandagavond 15 januari in Mout een toernooi georganiseerd voor “De beste schaker van Hilversum”Inschrijving is gratis en behalve de eer zijn er mooie prijzen te winnen!
Voor alle informatie hierover en nog veel meer: kijk op www.matindemediastad.nl

Namens
H. Wiegand/ W. Schnitfink, initiatief nemers pilot “schaken op het ARHC”