Speeddate leerlingen en gemeenteraad

Arc

Speeddate
De gemeente Hilversum en een groep V.O scholieren organiseren samen op donderdag 9 mei een speeddate-avond tussen de gemeenteraad van Hilversum en scholieren van het V.O. Dit geeft leerlingen de kans om een kort gesprek met een raadslid aan te gaan om te vertellen hoe zij over voor hun belangrijke thema’s denken. De onderwerpen variëren van verkeersproblemen en ideeën over evenementenorganisatie, tot chill-plekken voor jongeren, de kwaliteit van het onderwijs of het fietsparkeren in het centrum. Milieu en duurzaamheid lijken ons ook goede onderwerpen om te bespreken met de raad. De speeddate is belangrijk, de raad is het hoogste bestuursorgaan van onze gemeente, de plek om jouw ideeën te lanceren.

Door in gesprek te gaan kun je jouw mening laten horen over dingen die er echt toe doen in Hilversum. Er leven veel jongeren jonger dan 18 jaar in Hilversum en de gemeenteraad wil graag jullie ideeën horen. Door jouw mening te laten horen kan de gemeente beter rekening met ons houden.
Wil je meedoen aan de speeddate dan kun je je aanmelden ( met vermelding van je naam en school) via: c.jansson@hilversum.nl 
We sturen jou dan een mail met verdere informatie.

Jongerenplatform
Daarnaast is er een idee om een jongerenplatform te beginnen, zodat de jeugd zich vaker kan laten horen. Dit platform zal regelmatig bijeenkomen om onze mening te laten horen over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Op de avond van de speeddate zal hier meer informatie over gegeven worden.
Hopelijk hebben wij je enthousiast gemaakt en geef je je snel op voor de speeddate van 9 mei. De inschrijving stopt op 25 april.
Wil je meer weten dan kun je contact opnemen met
Carolien Jansson, raadscommmunicatieadviseur, via 06-47456760 of: c.jansson@hilversum.nl

Vriendelijke groet van de voorbereidingsgroep van scholieren
Pien, Emilie, Lente, River, Noa, Sam, Faye en Julius.