We zijn weer (gedeeltelijk) open!

Arc

Eindelijk weer het geluid van leerlingen in de gang. Afgelopen dinsdag zijn we gestart met onderwijs op school naast ons thuisonderwijs. Dit feestelijke moment werd opgesierd met een bezoek van minister Arie Slob en Hein van Asseldonk van de VO raad. Zij zijn in gesprek gegaan met leerlingen en docenten. Uit hun vragen bleek dat zij met name geïnteresseerd zijn in de leerervaringen die leerlingen en school hebben opgedaan. Wat hebben jullie geleerd en wat nemen jullie mee straks als alles weer normaal is. 

De inrichting van het gebouw conform de RIVM richtlijnen en een daarbij passend rooster was een enorme puzzel. Wij leven nu  extra mee met de mensen in de horeca die ook bezig zijn met deze ingewikkelde puzzel. Ondertussen zijn wij aan het onderzoeken wat werkt en wat niet. Het ARHC doet mee aan een groot regionaal onderzoek naar afstandsonderwijs. Daarnaast willen wij samen met de ouderraad snel gaan starten met ouderpanels waarmee wij regelmatig in gesprek zullen gaan over ons onderwijs. Wij hopen na de vakantie weer gewoon open te gaan, maar dat blijft afwachten. De verwachting is dat het kabinet op 24 juni meer duidelijkheid gaat geven.

Donderdag was het weer feest op school. In de ochtend hadden we een digitale lezing voor alle eindexamenleerlingen door Joseph Oubelkas. Joseph nam de leerlingen mee door zijn leven, waarin hij een aantal jaren onschuldig in de gevangenis in Marokko heeft gezeten. Zijn boodschap aan onze leerlingen: jij bent zelf verantwoordelijk voor de inrichting van je leven en het behalen van dromen. Daarna zijn de eindexamenleerlingen gebeld en hebben zij te horen gekregen of zij geslaagd zijn. Wij hebben mooie slagingspercentages (mavo 98% , havo 95% en VWO 94%). De verwachting is dat deze percentages nog verder gaan stijgen, doordat een deel van de leerlingen nog gebruik kan maken van de resultaatverbeteringstoets. Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die het zo goed hebben gedaan in deze ingewikkelde tijd.

Er wordt druk gewerkt aan de organisatie van een passende diploma uitreiking. We hopen deze week groen licht van de gemeente te krijgen voor onze plannen.