Werkweek mavo 3, havo 4 en vwo 5

Arc

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

We ervaren het als een buitengewoon voorrecht maar ook als een zeer grote verantwoordelijkheid om met uw kind met een werkweek naar het buitenland te gaan. De recente ontwikkelingen in Europa rondom het coronavirus noopten ons echter de keuze voor alle bestemmingen  te heroverwegen. We hebben na raadpleging van de ouderraad, werkweek coördinatoren, management team, collega scholen en het college van bestuur besloten om alle werkweken te annuleren. 

We zijn van mening dat het reizen met groepen naar bestemmingen binnen Europa op dit moment te veel risico’s met zich meebrengt. Risico’s die wij voor onze leerlingen en docenten niet willen en kunnen nemen. Vooral de onzekerheid over de manier waarop landen op  het coronavirus reageren heeft ons tot deze beslissing gebracht. Concreet: Tsjechië overweegt de grenzen te sluiten, Spanje sluit scholen en musea en in meerdere landen worden groepen in hotels in quarantaine geplaatst. 

We betreuren dat we door dit besluit de leerlingen die zich op deze reis hebben verheugd moeten teleurstellen. Wij streven ernaar de kosten van annulering aan ouders te vergoeden. Wij zijn momenteel aan het onderzoeken welke mogelijkheden de verzekering biedt.  Op dit moment zien wij geen mogelijkheid om de reis op een later tijdstip te organiseren gezien de onvoorspelbaarheid van het virus. Omdat de adviezen in Nederland ook dagelijks veranderen hebben wij besloten om de lessen volgens het reguliere rooster in de week van 29 maart tot en met 3 april door te laten gaan conform de adviezen van het RIVM.

Wij begrijpen de teleurstelling onder onze leerlingen en collega’s heel goed. Tijdens de mentorlessen is er de mogelijkheid om het er met elkaar en de mentor over te hebben. We hopen op uw begrip voor dit besluit. 

Met vriendelijke groet,

René Karman, rector A. Roland Holst College.

Patrick Lablans, coördinator werkweken