Winnaar Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland

Arc

Het Roland Holst College heeft de Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland gewonnen. Daarmee zijn ze door naar de finale van deze tweejaarlijkse prestigieuze prijs. Die vindt plaats op 27 maart in Leiden.

Het juryrapport roemt de samenwerking van de school en de gemeente in het Smart City project van Hilversum. De leerlingen spelen, onder andere, een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het nieuwe Stationsgebied, de MediaMile en slimme lantarenpalen, maar denken ook actief mee hoe de stad duurzamer, efficiënter en leuker wordt gemaakt door de inzet van sensoren, ICT en nieuwe ideeën.

“Scholen willen meer dan ooit midden in de samenleving staan en stimuleren dan ook alom de samenwerking tussen hun leerlingen en organisaties buiten de school. De tijd is voorbij dat leerlingen al hun kennis binnen de schoolmuren moeten opdoen. Het A. Roland Holst College toont zich al jaren actief op dit terrein, maar legt de lat met deze Smart City-inzending echter een stuk hoger dan je van een school mag verwachten”, aldus het lovende juryrapport.

Klik hier voor het volledige juryrapport. 

Lees hier meer in een artikel: