Winnaars Goois Scholieren Filmfestival

19 mei 2022
Arc

Op 11 mei vond de eerste finale van het Goois Scholieren Filmfestival plaats.

Het was niet makkelijk voor de organisatie: tijdens corona een filmwedstrijd organiseren voor scholen uit ’t Gooi. Het ARHC deed met 6 inzendingen uit Mavo, vwo en Quest mee. 

In totaal deden 5 scholen mee met meer dan 40 filmpjes! Het was een spannende ochtend in het filmtheater Bussum.

Een zaal gevuld met leerlingen en docenten om 17 geselecteerde filmpjes te bekijken. Hoewel de inzending van Quest wel op de shortlist stond, was het wegens technische redenen niet gelukt het filmpje op bioscoopformaat geprojecteerd te krijgen.

Dat was dan wel weer heel jammer!! Het waren allemaal mooie, indrukwekkende filmpjes. Echter er was toch echt één de beste. Dat vond de jury ook en met totale verrassing voor Pien, Mark, Jara en Witte uit CKV 5 vwo, wonnen zij de eerste prijs met hun korte film: “Vereenzaamd”

Naast de eer wonnen zij ook de eerste, enige en echte gouden Labradoodle! Oordeel van de jury: “De grote winnaar was het Roland Holst College met hun film ‘Vereenzaamd’. De jury waardeerde de eenvoud waarmee de boodschap over eenzaamheid doeltreffend en overtuigend werd laten zien. Zo waren Witte, Jara, Pien en Mark niet alleen verrast, maar ook de winnaars van deze gouden Labradoodle.

We zijn supertrots op deze leerlingen!