WRITE FOR RIGHTS (burgerschap)

Arc

Aanstaande maandag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International organiseert op deze dag ieder jaar de grootste schrijfactie ter wereld. Wereldwijd schrijven honderdduizenden mensen voor gevangen medemensen. Ook onze school doet ieder jaar mee. En met succes. Mede dankzij onze brieven en kaarten zijn veel dappere activisten vrij gekomen.

Maandag 10 december kunnen leerlingen onder begeleiding van docenten de hele dag terecht in de mediatheek. Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk brieven en kaarten worden geschreven aan autoriteiten. Met deze brieven roepen we hen op om gevangenen vrij te laten, daders van marteling te berechten of discriminatie tegen te gaan. Ook kunnen leerlingen kaarten sturen om mensenrechtenactivisten een hart onder de riem te steken. Aan het eind van de dag worden de brieven en kaarten gesorteerd en opgehaald door Amnesty.

Als u wilt kunt u thuis natuurlijk ook brieven schrijven. Meer informatie hierover en filmpjes over de gevangenen zijn te vinden op: https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018

Wij hopen weer op een massale inzet en een recordaantal brieven!!!

De mediatheken en sectie maatschappijleer.