Een betere wereld begint op College De Brink!

18 december 2018
Arc

In de feestelijke decembermaand staan veel mensen stil bij liefde en vriendelijkheid in de wereld. College De Brink besteedt er dit jaar ook extra aandacht aan. Onze leerlingen hebben zich weer van hun beste kant laten zien door letterlijk een helpende hand uit te steken en er is ook geld ingezameld voor het goede doel: de LINDA.Foundation!

Een betere wereld begint op College De Brink!

Twee weken geleden is klas 2M1 begonnen met het lezen van ‘Het hedendaagse heldenboek’ van Rachel van der Pol. Dit inspireerde de leerlingen om kleine vriendelijke daden voor een ander uit te voeren. Tot genoegen van de docent hebben meerdere leerlingen na de eerste les al meteen daad bij het woord gevoegd. Latifa: ‘Ik heb gisteren een mevrouw geholpen bij de kassa met het tillen van haar boodschappen, ze was er heel blij mee.’ Emiel had een deur opengehouden voor een groep toeristen en Asraar had iemand voor laten gaan in de supermarkt. Op de vraag wie de komende weken ook een daad van vriendelijkheid uit ging voeren staken minstens drie jongens hun hand omhoog. ‘Ja mevrouw, wij willen dat wel doen!’

Dinsdag 18 december jl. hebben Fleur, Sona, Delana en Tara uit de vierde klas van de vakroute Gezondheidszorg, Veiligheid, Welzijn & Bewegen ook een mooie daad van vriendelijkheid laten zien. Ze hebben maar liefst 120 zelfgebakken oliebollen uitgedeeld bij Johanneshove in Laren. Om tien uur sloten de leerlingen aan bij het koffie drinken van de bewoners. ‘Dit is echt zo leuk’, de leerlingen kwamen enthousiast binnen, ‘wat gezellig hier!’. De mensen waren enorm verrast. ‘Hebben jullie de oliebollen zelf gemaakt?’ De meiden vertelden over meneer Klooster, de docent van Horeca, Bakkerij & Recreatie die al om 4 uur ‘s ochtends begonnen was met het bakken van de oliebollen. De bewoners vonden het maar wat gezellig om even een praatje te maken met de jonge leerlingen. De conclusie over de oliebollen was duidelijk:  ‘Ze zijn heerlijk!’. De leerlingen snapten de hint en een tweede oliebol smaakte net zo lekker als de eerste.

Meneer Klooster was overigens niet om 4 uur begonnen om ‘slechts’ de 120 oliebollen voor de bewoners van Johanneshove te bakken. Hij had de schone taak om 1800 oliebollen te bakken! Want ook vanuit het team Horeca & Economie werd ingezet op het verbeteren van de wereld. Via de webwinkel van Economie & Ondernemen (E&O) konden mensen zelfgemaakt(e) gevuld speculaas, kerstkransen en oliebollen kopen. De opbrengst gaat naar het Linda foundation. De lekkere producten konden tussen 10.00 en 13.00 uur worden gekocht en/of afgehaald in het winkeltje van E&O. Om kwart voor één was echter alles al schoon op. De eerste tellingen wijzen op een opbrengst van €700!

Met een fijn gevoel kunnen wij dus de kerstdagen in! Dit smaakt echter wel naar meer, dus ook in het nieuwe jaar blijven de leerlingen en docenten zich inzetten voor een mooiere wereld!