Eigen ‘merk’ Sterk Techniekonderwijs het Gooi

Arc

Met de naam ‘Maak het met Techniek’ heeft regio het Gooi een eigen identiteit voor versterking van het techniekonderwijs.

Het project Sterk Techniekonderwijs het Gooi is een samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven binnen de regio. Doel van het project Sterk Techniekonderwijs het Gooi is om techniekonderwijs te promoten. En vooral het techniekonderwijs in het vmbo te vernieuwen. Leerlingen binnen het techniekonderwijs worden voorbereid op technologische ontwikkelingen en op nieuwe technieken die zij tegen kunnen komen in hun latere beroep. Dit geldt ook voor leerlingen van niet-technische beroepen. Ook zij zullen te maken krijgen met allerlei technische en technologische elementen in de samenleving en op het werk.

De essentie van het merk ‘Maak het met Techniek’ is ontdekken. En zo ‘alle jongeren in het Gooi hun talent voor Techniek laten ervaren’. Om dit beeld te versterken, zal de regio starten met een campagne. Inspirerende lesvormen worden ontwikkeld. Doorlopende leerlijnen Techniek po-vmbo-mbo worden gecreëerd om een duidelijke aansluiting bij de praktijk mogelijk te maken.