MVI

Arc
MVI

Media, Vormgeving & ICT

Deze vakroute leidt je op voor een functie in de veelzijdige wereld van de media. Een perfecte keus voor creatieve leerlingen, die handig zijn met computer, foto, film of geluid. Binnen dit beroepsdomein houden leerlingen zich zowel bezig met Audiovisuele vormgeving & productie, 2D- en 3D- vormgeving & productie, Interactieve vormgeving & productie als ICT. Binnen de ICT leidt deze vakroute op voor een vervolgopleiding en functies in de ICT-sector, zoals ICT-beheerder en helpdeskmedewerker.

Het praktijklokaal is ingericht met Apple-computers, waarbij voorbereiden, vormgeven, opmaken en nabewerken van drukwerk en digitaal materiaal een vast onderdeel is binnen deze vakroute. Ook fotografie, filmen, tekenen en illustreren wordt toegepast. Naast de Apple iMacs en laptops, zijn er ook digitale video- en fotocamera’s, een fotostudio, een geluidsstudio, digitale printers, een lasersnijder en zelfs een 3D-printer.

Er zijn verschillende keuzedelen waardoor de leerling zich kan verdiepen in een bepaald vakgebied zoals Game Design, Fotografie, Sign, Druktechnieken en Tekenen, Schilderen & Illustreren.

Verder leren

Na het behalen van het diploma kun je doorstuderen op het mbo. De mbo-vakcolleges kennen onder andere de volgende richtingen (op niveau 2 en 3): allround dtp’er, printmedia – medewerker press & print, medewerker Sign, podium- en evenemententechnicus.

Op niveau 4: mediamanagement grafisch vormgever, mediatechnologie/ interactief vormgever, animatie-vormgever/ audiovisueel vormgever, mediavormgever, game-artist/gamedeveloper, ruimtelijke vormgever, filmacteur, AV-evenemententechnicus, muziektechnicus/podiumtechnicus, Media, Animation & Design.

Met een basisdiploma stroom je in op niveau 1, 2 of in uitzonderlijke gevallen niveau 3. Met een kader- of mavo-diploma stroom je in op niveau 3 of 4.

Handige sites

Het is verstandig om op de websites van de diverse mbo colleges te kijken voor de toelatingseisen van de opleidingen. Op de website van het mbo Creatieve industrie kun je kennis maken met alle beroepen binnen de creatieve industrie. Andere handige sites zijn: