SOM voor ouders

Arc

SOM is ons elektronisch leerlingvolgsysteem. In dit systeem wordt het huiswerk, de toetsen, cijfers en afwezigheid van leerlingen genoteerd. U kunt als ouder in het systeem inloggen om deze informatie van uw zoon/dochter te bekijken. Hiervoor gaat u naar somtoday.nl en logt u in met uw e-mailadres dat bij ons bekend is en het door u gekozen wachtwoord.

Problemen met inloggen?

Als inloggen niet werkt, kunt u via een computer naar de SOM inlogpagina gaan, uw e-mailadres invullen en vervolgens op de tekst ‘wachtwoord vergeten’ klikken. SOM mailt u dan automatisch een nieuw wachtwoord. Mocht u niet kunnen inloggen via de app, dan adviseren wij u ook de hierboven genoemde stappen op een pc te doorlopen.

SOM voor leerlingen

Tijdens de eerste lesweek van het schooljaar krijgen de leerlingen van hun docent en/of mentor de inloggegevens voor SOM. Als een leerling inlogproblemen heeft met SOM kunnen ze hulp vragen in de mediatheek. Uiteraard kunnen leerlingen in SOM zien wat hun huiswerk is, welke toetsen zij hebben en hun lesrooster. Maar let op: de agenda van de leerling is leidend voor het huiswerk en de pagina’s roosters en roosterwijzigingen zijn leidend als het om het rooster gaat. 

Meer weten? Neem dan contact op met:

Helpdesk

Helpdesk

SOM