Actueel

1 september 2022
Arc

Update 1 september
’t is weer voorbij die mooie zomer’. Terwijl we deze week gezellig zijn gestart met een mooi introductieprogramma, zullen morgen voor leerjaar 2 t/m 4 de reguliere lessen weer starten. Leerjaar 1 volgt maandag. Wij wensen de leerlingen een mooi schooljaar toe!

Update 15 juli
Wij wensen alle leerlingen een hele fijne vakantie toe! Op vrijdag 26 augustus zullen wij leerlingen en ouders per e-mail informeren over eerste lesdag en de start van het nieuwe schooljaar.

Team De Fontein

Update 9 juni
Dinsdag is de sportdag voor de hele school! We zijn blij dat het eindelijk weer door kan gaan met de hele school. We moeten alleen nog even duimen dat het weer mee zit….

Update 21 maart
We mogen eindelijk wat weer wat vieren. Vandaar dat we een Spring Party organiseren in The Spot. Het thema is white/glitter. Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar (op 18,19,20 april tijdens de grote pauze bij de conciërge) en drankjes zijn voor eigen rekening. Be There!

Update 17 februari
Van maandag 21 t/m vrijdag 25 februari is het voorjaarsvakantie. Vanaf maandag 28 februari vervallen alle maatregelen behalve het preventief testen en het testen bij klachten.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!

Update 26 januari
Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari hebben wij een e-mail naar leerlingen en ouders verstuurd.

Leerlingen hoeven niet meer in quarantaine als ze in nauw contact zijn geweest met een positief getest persoon, mits zij geen klachten hebben. 

Dit geldt vanaf 25 januari: 
Wanneer blijft uw zoon/dochter wel thuis? 
– als het corona-gerelateerde klachten heeft.  
– bij een positieve (zelf)test. De GGD informeert u hoe lang uw zoon/dochter thuis moet blijven. 

Wij hopen dat u alert blijft en bij twijfel uw zoon/dochter laat testen! 
De maatregelen rondom hygiëne, de mondkapjes en de looproutes in school blijven van kracht.

Update 10 januari
Gelukkig is onze school weer geopend voor al onze leerlingen. Vanaf dinsdag 10 januari verzorgen wij ook weer hybride lessen, zodat leerlingen die thuis in quarantaine zitten of positief getest zijn onze lessen kunnen volgen. Vandaag hebben wij alle leerlingen en ouders hierover per e-mail geïnformeerd.

Update 22 December
Vanaf donderdag 23 december gaan ook wij met kerstvakantie. Maandag 10 januari starten wij weer. Uiterlijk 9 januari ontvangt u per e-mail bericht over ons onderwijs vanaf 10 januari.

Namens het hele team van De Fontein, wensen wij u fantastische feestdagen en een prachtig 2022!

Bas Menninga – Christmastime (have you ever heard of) (audio) – Youtube


Update 19 December
Vandaag hebben wij alle leerlingen en ouders een e-mail verstuurd over hoe het onderwijs eruit ziet voor leerjaar 1 t/m 4 vanaf maandag 20 december i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen.

Update 11 November
Helaas is de opleidingsmarkt van dinsdag 16 november gecanceld i.v.m. de oplopende besmettingen.

Update 3 November
Opleidingenmarkt voor leerjaar 3 en 4 (gecanceld!)
Op dinsdag 16 november 2021 organiseren wij voor onze leerlingen van leerjaar 3 en leerjaar 4 de jaarlijkse opleidingenmarkt. Dit jaar doen wij dit in samenwerking met de Sint Vitusmavo en Yuverta (voorheen Wellantcollege) Naarden. Om grote drukte en het risico op besmetting en verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk te voorkomen, is de avond verdeeld in drie rondes (18.00-19.00 uur en 19.00-20.00 uur zijn voor St. Vitus en Yuverta). 

De opleidingenmarkt voor de derdejaars en vierdejaars leerlingen van De Fontein is te bezoeken tussen 20.00 – 21.00 uur.Locatie: De Fontein
Op deze markt vindt u stands van zowel het mbo als een aantal havo scholen uit de omgeving. Het is dé kans om informatie in te winnen over de verschillende vervolgopleidingen voor uw zoon/dochter. Uw zoon/dochter gaat in februari zijn/haar profielkeuze maken. Deze opleidingenmarkt kan de profielkeuze vergemakkelijken. 
De markt maakt deel uit van het LOB-programma van leerjaar 3 van onze school en uw zoon/dochter is dan ook verplicht deze markt te bezoeken. Bij afwezigheid krijgt hij/zij een vervangende opdracht. 
Voor leerjaar 4 is het bezoeken van de opleidingenmarkt niet verplicht. Vorig schooljaar is de opleidingenmarkt vanwege Covid-19 niet doorgegaan. Wij willen uw zoon/dochter de gelegenheid geven om de opleidingenmarkt alsnog te bezoeken. Vandaar dat zij van harte welkom zijn! 
Ik verzoek u vriendelijk om uw zoon/dochter tijdens het bezoek aan de opleidingenmarkt te begeleiden, zodat u met uw zoon/dochter het gesprek aan kunt gaan met de betreffende scholen. Om een te grote drukte te voorkomen graag één ouder/begeleider mee. 
LOB is een gedeelde verantwoordelijkheid van de leerling, de ouder/verzorger en de school. Ik hoop u dan ook allemaal te zien op dinsdag 16 november! 

Met vriendelijke groet, Anna Vleming LOB coördinator


Update 27 oktober
Op dinsdag 2 november t/m maandag 8 november start de eerste toetsweek voor leerjaar 1. Van donderdag 4 t/m woensdag 10 november start de toetsweek voor leerjaar 2 en 3. We wensen alle leerlingen veel succes met de voorbereiding en het maken van hun toetsen!

Update 15 oktober
Er is een nieuwbrief aan leerlingen en ouders per e-mail verstuurd.

Update 27 augustus
Leerlingen en ouders hebben per e-mail informatie ontvangen over de aangepaste coronamaatregelen.
Vanaf 25 september hoeven de leerlingen geen mondkapje meer te dragen. Daarnaast vervalt ook de 1,5 meter-afstand-regel tussen docent en leerling en kan de docent weer door de klas lopen.  

De basisregels blijven nog wel gelden:
– regelmatig handen wassen (dispensers);
– in elleboog niezen/hoesten;
– zelftesten; 

Bij klachten blijven leerlingen thuis en laten zich testen door de GGD. Een zelftest volstaat dan niet (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen)


Update 18 augustus
Uiterlijk vrijdag 20 augustus ontvangen ouders en leerlingen een e-mail over de de eerste schoolweek vanaf 24 augustus.
Deze e-mail zal informatie bevatten over o.a.:
– de introductieweek
– huidige coronamaatregelen/ mondkapjesplicht

Update 2 juli
100% geslaagden!