Hulp bij TextAid

Arc

Deze handleiding is bedoeld voor ouders en leerlingen met een Chromebook van De Fontein die Textaid mogen gebruiken. Hierover is eerst overleg nodig met de zorgcoördinator, mevr. Ponteyn.

TextAid plug-in

Op je chromebook hebben we al de TextAid-plug-in geïnstalleerd. Hiermee kun je websites en documenten uit Google Drive laten voorlezen. Klik op het icoontje en de plug-in wordt geopend.

Toetsen voorlezen

De docent zet tijdens de les de toets in Google Drive zodat je deze via de plug-in kunt laten voorlezen. Hiervoor heb je toestemming nodig van mevr. Ponteyn.

Schoolboeken voorlezen

Wil je de schoolboeken laten voorlezen dan moet je hiervoor het volgende doen:

  1. Je moet de papieren boeken hebben. Dit is voorwaarde van Dedicon.
  2. Je maakt een account aan op Dedicon: https://educatief.dedicon.nl/nieuw-hier
  3. Dedicon vraagt om een verklaring voor leesbeperking.
  4. Aan de hand van de ISBN-nummers van je papieren boeken (die op de pakbon van Van Dijk staan) kun je bij Dedicon de Textaid-versie van je boeken bestellen als download. De kosten hiervoor kun je op school declareren. Maximaal wordt door de Fontein €45,00 vergoed.
  5. Om je downloads te laten voorlezen heb je een eigen account nodig bij Textaid. Dit account vraag je per mail aan bij mevr. Ponteyn.
  6. De downloads van Dedicon plaats je in de bibliotheek van je eigen Textaid-account. Hier de uitleg https://youtu.be/Y8nt_EtxD0c

Vragen of problemen

Kom je er niet uit probeer dan eerst de helpdesk van TextAid – hier de contactgegevens – of van Dedicon – contactgegevens.
Lukt dit allemaal niet, neem dan contact op met mevrouw S. Ponteyn, zorgcoördinator of met mevrouw C. Vos, ict-coördinator.

S. Ponteyn
sponteyn@gsf.nl

C. Vos
cvos@gsf.nl