Superkids Aukje Dijkstra en Koen Zwerver geslaagd voor Cambridge-examens in coronatijd!

25 augustus 2020
Arc

In het afgelopen schooljaar is de Fontein ingestapt in het Cambridgeprogramma van het Goois Lyceum. Leerlingen van de Fontein konden zich vanaf de brugklas inschrijven voor een Cambridgetraining om een wereldwijd geldig Cambridge English certificaat te halen. Aukje Dijkstra (klas 1A) en Koen Zwerver (klas 1C) hebben allebei examen gedaan op het Goois Lyceum en het certificaat behaald. Een schitterende prestatie! Vooral ook omdat zij een deel van de lessen hebben moeten missen door de coronamaatregelen.

Zij waren, ook in de periode dat de trainingen niet doorgingen, gewoon doorgegaan met oefenen. Dat is doorzettingsvermogen op zijn best! De zoomlessen voor de examens zetten daarna de puntjes op de i. 

In totaal hebben 35 leerlingen op vier niveaus examen gedaan en het certificaat behaald. Helaas konden de examens op het Goois Lyceum op twee hogere niveaus niet doorgaan door de maatregelen die waren getroffen door Cambridge University waardoor een grote groep leerlingen nog geen examen heeft kunnen afleggen. Daarvoor bestaat in de loop van 2021 alsnog de gelegenheid op het Goois Lyceum. De Fonteinleerlingen die de trainingen hebben gevolgd kunnen zich hiervoor aanmelden en we hopen dan nog een flink aantal certificaten te mogen uitreiken.

De uitreiking is elk jaar weer een groot feest in aanwezigheid van de laureaten en hun ouders en genodigden. Ook dit jaar maken we er een mooi feest van om vooral ook de eerste geslaagden van de Fontein in het zonnetje te kunnen zetten. 

            Onze Cambridgeleerlingen hebben in deze moeilijke tijd laten zien wat doorzetten is en een prachtig resultaat bereikt, niet alleen omdat zij zijn geslaagd maar vooral ook omdat ze de voorbereiding voor een deel op eigen kracht hebben gedaan. Onze felicitaties zijn heel erg verdiend!

HELMI SONNEVELD
Cambridge projectleider Goois Lyceum

Voor informatie over Cambridge klik hier!