Bijzonder programma “lesgeven op de basisschool”

Arc

Reeds drie jaar wordt het bijzonder programma “ lesgeven op de basisschool” gegeven in samenwerking met de KMS Bussum. Met verbazing en trots ziet de begeleider, mevrouw Hendriks, hoe leerlingen van onze school het lef  en het creatieve vermogen hebben een lessenserie te ontwerpen en die te geven aan basisschoolleerlingen, soms een hele klas groep 7/8 ! Twee leerlingen uit 3V die zo’n lessenserie aan groep 7 /8 hebben gegeven, vertellen er graag over.

Hoi, wij zijn Frédérique en Isabella uit 3V, en wij hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het bijzondere programma op onze school, het Goois Lyceum, bij de KMS.

Wij hebben voor dit project gekozen, omdat het ons erg interessant leek om een keer voor de klas te staan en ook om meer begrip te krijgen voor leraren  en wat zij allemaal moeten doen om les te geven. Tevens was het belangrijkste doel van ons om de kinderen iets te bij te brengen over een heel actueel onderwerp, namelijk het klimaat en onze wereld.

Onze opzet van de les was elke keer hetzelfde. Bij de eerste les hebben de kinderen kennis met ons gemaakt en wij met hen. Toen hadden we het over duurzaamheid met een interactieve quiz. Wij doen zelf technasium en hadden net een project gehad over het ontwerpen van gezonde koekjes. Wij hadden dit project samen gedaan en dus besloten we dit ook mee te geven aan onze leerlingen. Wij hadden bedacht om samen met  hen ons assortiment uit te breiden, met deze visie op duurzaamheid en gezond.

Het was erg leuk om te zien dan de kinderen hard aan het werk gingen en zich in het onderwerp verdiepten. De laatste les had ieder groepje het idee visueel gemaakt. Het zag er allemaal heel goed uit. Stiekem misschien beter dan de producten uit onze klas. Daarnaast waren ze zeker lekkerder dan die wij hadden gemaakt. De leerlingen zagen er erg blij en trots uit met hun gebakjes! Zelf vonden wij het erg leuk om te doen. Het enige dat we hadden onderschat was het voorbereiden van de lessen, maar het was erg leuk om te merken dat de kinderen goed luisterden en meededen.