Middagprogramma

Arc

Welkom op de startpagina van het middagprogramma 2021-2022 van het Goois Lyceum. Stel hier je persoonlijke leerroute samen. De middag is namelijk van jou!

In de middag kun je deelnemen aan support modules (extra uitleg en oefenen), aan skill modules (slim leren & vaardigheden) en aan mastermodules (bijzondere programma’s). De modules duren steeds één of meerdere periodes.

Op dagen dat ik een module heb, vind ik naar school gaan veel leuker!

Leerling uit 2H, 2020-2021
Bekijk hier filmpje met uitleg over ons middagprogramma

Het zijn modules die iets toevoegen door middel van verdieping en verbreding en daardoor inspireren en motiveren. De modules voegen iets toe aan het bestaande lesprogramma, met als belangrijke doelstellingen dat ze gericht zijn op jouw persoonlijke interesses, jouw talenten, jouw ontwikkeling of jouw hulpvraag. Je leert bovendien een heleboel mensen uit verschillende jaarlagen kennen!

COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! COMING SOON! Over een paar dagen vind je hier het aanbod van de mastermodules voor periode 3

Heel veel plezier en succes bij de mastermodules in periode 3!

➡️ Stappenplan: Je opgeven voor een module doe je zo.

Praktische zaken:

  • Je schrijft je in voor de hele periode.
  • Inschrijven kan alleen via Zermelo Portal op je Chromebook (dus niet op je smartphone).
  • Support modules gaan voor mastermodules.
  • Als je je eenmaal hebt gecommitteerd aan een module wordt er ook verwacht dat je komt, absentie wordt bijgehouden in SOM. Ben je teveel afwezig dan kan de docent besluiten je uit te sluiten. 
  • Niet alle mastermodules zijn voor ieder leerjaar geschikt.
  • Aan de meeste mastermodules zijn geen kosten verbonden. Soms zijn er reiskosten of kosten voor een theorieboek. 
  • In alle gevallen wordt een goede inzet en een positieve houding verwacht. Lukt dit niet, dan kan de docent je wegsturen. 
  • De modules vinden plaats tijdens het zevende, achtste en negende lesuur. Als je cijfers voor de reguliere vakken onder druk staan, is het volgen van een mastermodule soms geen goed idee. 
  • Wil je je uitschrijven voor een module? Loop dan even langs de roosterkamer. Je kunt jezelf namelijk niet uitschrijven via Zermelo. De roostermakers regelen dan jouw uitschrijving.

Heb je vragen rond de organisatie mail dan naar: JBilbija@gsf.nl (coördinator middagprogramma)


De mastermodules op het Goois Lyceum bestaan uit aantrekkelijke lessen en workshops over uiteenlopende onderwerpen die je op vrijwillige basis kunt volgen. Je leert wat je leuk vindt! De mastermodules werden vorig schooljaar door jullie gewaardeerd met een gemiddelde van maar liefst een 8.1!

Hoe werkt het? 

Alle mastermodules zijn ingedeeld naar thema. Er zijn vijf thema’s:

Als je naar de pagina met mastermodules gaat, zie je van iedere module een een afbeelding en een korte teaser. Klik op een module die je leuk lijkt en lees daar de volledige informatie. Je vindt er uitleg, linkjes en/of filmpjes, maar ook informatie over wanneer de module wordt aangeboden. Kijk goed en maak keuzes. Soms vallen de uren samen met een les of een support module (steunuur) dat je moet/gaat volgen. Schrijf je dus pas in als je zeker weet of je kunt deelnemen.

Bij deelname met goed gevolg wordt de module bijgeschreven op je rapport of ontvang je een certificaat. Inschrijven betekent dus mee blijven doen en je inzetten tijdens de lessen! De vermelding op je rapport en de certificaten kunnen ook van belang zijn voor een vervolgstudie. Laten zien dat je meer hebt gedaan dan het normale programma kan helpen bij de toelating.Je kunt ook skill modules gaan volgen. Hier helpen we je bepaalde vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Leer bijvoorbeeld beter je werk te plannen en slimme trucjes om beter te kunnen leren bij de module plannen & slim leren. Deze module is voor leerlingen uit de bovenbouw (leerlingen uit de OB krijgen deze vaardigheden aangeleerd in het tutor-uur dat we dit jaar in het rooster hebben opgenomen. Of kom naar de module PWS om wekelijks ondersteuning, extra uitleg en coaching te krijgen bij het maken van je PWS.Kun je wel wat hulp gebruiken bij een bepaald vak? Schrijf je dan hier in voor een support module naar keuze. Klik op de oranje knop voor het overzicht. Je schrijft je steeds in voor een hele periode. De docenten helpen je de stof beter te begrijpen en beantwoorden vragen die je hebt. Leerlingen vanaf klas 3 kunnen zichzelf inschrijven. Leerlingen uit klas 1 en 2 kunnen overleggen met hun mentor of worden na een periode naar aanleiding van hun ontwikkeling ingeschreven.INSCHRIJVEN

Inschrijven is heel simpel! Op de pagina van de module naar jouw keuze staat een inschrijfbutton. Via deze button word je automatisch doorgestuurd naar Zermelo Portal. Log daar in, ga naar mijn keuzepakket, en klik op kiezen. Kies voor ‘opnieuw invullen’ en loop dan de dagen langs om je keuzes te maken. Je kunt je voor meerdere modules inschrijven. Vergeet niet aan het einde op ‘opsturen’ te klikken! Hulp nodig?

➡️ Stappenplan: Je opgeven voor een module doe je zo.


Let op: inschrijven kan alleen via je chromebook/laptop. 

Vooruitblik!

De meeste modules starten in periode 1 en lopen door in periode 2 en/of 3. Maar er starten nog een paar mastermodules in periode 2 en 3:

Onder voorbehoud:
Recht & retoricaJournalistiek & retorica
Creatief schrijven Introductie in de psychologie
Economie & BeleggenDiplomacy, the clash of Europian titans
Wiskunde D – bewijzenEconomie+
Wiskunde D – matricesKeramiek 2
Wiskunde D – voor BB havoMindfulness 2
SportmodulesMuziekmodules

Volg je ook Cambridge? Check hier de uren voor 2021-2022 (onder voorbehoud):

Dit zijn de Cambridge-uren van dit schooljaar, zo kun je zien of dat gaat botsen met een module van je keuze als je al weet in welk niveau je bent ingedeeld.  
– KET – di8 of do8
– PET – wo8 of vr8
– CAE (groep 1)- ma8
– CAE (groep 2) – di8
– FCE (groep 1) – di8
– FCE (groep 2) – wo8
– CPA – di9

Aanmelding voor een Cambridge-training is alleen mogelijk via het Google aanmeldformulier dat separaat per mail aan ouders wordt toegestuurd. Meer weten? Mail: HSonneveld@gsf.nl of stel je vraag aan je docent Engels.

Meer weten? Neem dan contact op met:

Mw. J. Bilbija

Mw. J. Bilbija

Projectleider Middagprogramma