Middagprogramma

Arc

Welkom op de startpagina van het middagprogramma van het Goois Lyceum. Stel hier je persoonlijke leerroute samen. De middag is namelijk van jou!

In de middag kun je deelnemen aan support modules (steunuren), aan skill modules (slim leren & vaardigheden) en aan mastermodules (de bijzondere programma’s). De modules duren steeds één of meerdere periodes.

Bekijk hier filmpje met uitleg over ons middagprogramma

Het zijn modules die iets toevoegen door middel van verdieping en verbreding en daardoor inspireren en motiveren. De modules voegen iets toe aan het bestaande lesprogramma, met als belangrijke doelstellingen dat ze gericht zijn op jouw persoonlijke interesses, jouw talenten, jouw ontwikkeling of jouw hulpvraag. Je leert bovendien een heleboel mensen uit verschillende jaarlagen kennen!

Je kunt je vanaf 5 maart inschrijven voor alle modules die in periode 3 starten! Klik voor de steunuren op support modules.

⚠️ Je opgeven voor een module doe je zo.

Praktische zaken:

  • Je schrijft je in voor de hele periode.
  • Inschrijven kan alleen via Zermelo Portal op je Chromebook (dus niet op je smartphone).
  • Support modules gaan voor mastermodules.
  • Als je je eenmaal hebt gecommitteerd aan een module wordt er ook verwacht dat je komt, absentie wordt bijgehouden in SOM. Ben je teveel afwezig dan kan de docent besluiten je uit te sluiten. 
  • Niet alle mastermodules zijn voor ieder leerjaar geschikt.
  • Aan de meeste mastermodules zijn geen kosten verbonden. Soms zijn er reiskosten of kosten voor een theorieboek. 
  • In alle gevallen wordt een goede inzet en een positieve houding verwacht. Lukt dit niet, dan kan de docent je wegsturen. 
  • De modules vinden plaats tijdens het zevende, achtste en negende lesuur. Als je cijfers voor de reguliere vakken onder druk staan, is het volgen van een mastermodule soms geen goed idee. 
  • Wil je je uitschrijven voor een module? Loop dan even langs de roosterkamer. Je kunt jezelf namelijk niet uitschrijven via Zermelo. De roostermakers regelen dan jouw uitschrijving.

Heb je vragen rond de organisatie mail dan naar: JBilbija@gsf.nl (coördinator middagprogramma)


De mastermodules op het Goois Lyceum bestaan uit aantrekkelijke lessen en workshops over uiteenlopende onderwerpen die je op vrijwillige basis kunt volgen. Je leert wat je leuk vindt!

Hoe werkt het? 

Alle mastermodules zijn ingedeeld naar thema. Er zijn vijf thema’s:

Je kunt je alleen inschrijven voor mastermodules die starten in periode 3.

Als je naar de pagina met mastermodules gaat, zie je van iedere module een een afbeelding en een korte teaser. Klik op een module die je leuk lijkt en lees daar de volledige informatie. Je vindt er uitleg, linkjes en/of filmpjes, maar ook informatie over wanneer de module wordt aangeboden. Kijk goed en maak keuzes. Soms vallen de uren samen met een les of een support module (steunuur) dat je moet/gaat volgen. Schrijf je dus pas in als je zeker weet of je kunt deelnemen.

Bij deelname met goed gevolg wordt de module bijgeschreven op je rapport of ontvang je een certificaat. Inschrijven betekent dus mee blijven doen en je inzetten tijdens de lessen! De vermeldingen en certificaten kunnen ook van belang zijn voor een vervolgstudie. Je kunt vanaf dit jaar ook skill modules (over slim leren en werken & andere vaardigheden) gaan volgen. Die zijn nog in ontwikkeling, maar in periode 1 en 2 gaan er al modules van start. Volgend jaar volgen er meer!Schrijf je hier in voor alle support modules (steunuren) per periode.INSCHRIJVEN

Inschrijven is heel simpel! Op de pagina van de module naar jouw keuze staat een inschrijfbutton. Via deze button word je automatisch doorgestuurd naar Zermelo Portal. Log daar in, ga naar mijn keuzepakket, en klik op kiezen. Kies voor ‘opnieuw invullen’ en loop dan de dagen langs om je keuzes te maken. Je kunt je voor meerdere modules inschrijven. Vergeet niet aan het einde op ‘opsturen’ te klikken! Hulp nodig?

⚠️ Je opgeven voor een module doe je zo.


Let op: inschrijven kan alleen via je chromebook/laptop. 

Vooruitblik!

Welke mastermodules komen er nog in periode 3?

Onder voorbehoud:
Recht & retoricaEconomie & Beleggen
Creatief schrijven OB Kosmische stralingsdetector bouwen
SpaansSportmodule schermen
Popmuziek & popcultuurGeogebra
Extreem weerRevue

Cambridge

Dit zijn de Cambridge-uren van dit schooljaar, zo kun je zien of dat gaat botsen met een module van je keuze als je al weet in welk niveau je bent ingedeeld.  
– KET – ma8
– PET – wo8
– CAE (groep 1)- ma8
– CAE (groep 2) – wo9
– FCE (groep 1) – wo8
– FCE (groep 2) – do8
– CPA – ma9

⚠️ Aanmelding voor een Cambridge training alleen mogelijk is via het Google aanmeldformulier dat separaat per mail aan ouders is toegestuurd. Deze trainingen zijn al begonnen – aanmelden kan pas weer in schooljaar 2021-2022.

Meer weten? Neem dan contact op met:

Mw. J. Bilbija

Mw. J. Bilbija

Projectleider Bijzondere programma's