Kwaliteit

Arc

De kwaliteit van het Goois Lyceum gemeten

Het Goois Lyceum is een zeer goede school. Dat is niet alleen onze eigen mening, maar wordt ook bevestigd in het jaarlijks vergelijkende onderzoek van Elsevier van schoolprestaties. Daarbij wordt jaarlijks de opbrengstenkaart gepubliceerd door de onderwijsinspectie.

Bovenbouwresultaten Havo en VWO beoordeeld met super in de Elsevierlijst beste scholen van Nederland 2020.

Op 19 januari 2020 stond in de publicatie in Elsevier van de beste scholen van Nederland dat het bovenbouwsucces en de resultaten van het centraal examen van zowel onze havo als ons VWO worden beoordeeld met ‘super’  Dat was geweldig nieuws! Het gemiddelde eindoordeel van Elsevier over beide afdelingen is ‘goed’.

Elsevier beoordeelt aan de hand van vier indicatoren alle middelbare scholen in Nederland. Het rendement van de onderbouw, het rendement van de bovenbouw, het verschil tussen de cijfers voor het school- en centraal examen en de laatste indicator betreft het gemiddelde examencijfer. De indicatoren worden over drie schooljaren gemeten.

Eind juni 2019 is de kwaliteitskaart gepubliceerd door de onderwijsinspectie. Het Goois Lyceum doet het onverminderd goed als het gaat om onderbouw- en bovenbouwsnelheid en examenresultaten. Zie de link hieronder.

Om meer te lezen over de uitgangspunten van het schoolplan 2016-2020 van het Goois Lyceum, ga naar de rubriek schoolplan en visie in dit menu.

  • Klik HIER om direct het Elsevieroverzicht in te zien van de beste scholen van 2020.
  • Klik HIER om direct naar “Scholen op de kaart” te gaan.
  • klik HIER om direct naar de kwaliteitskaart/opbrengstenkaart 2019 in te zien van het Goois Lyceum. (Klik aldaar op HAVO of VWO voor meer informatie over deze afdelingen)