Thema Avond Ouderraad

Arc

Op dinsdagavond 19 maart 2019  is er een thema-avond georganiseerd door de Ouderrraad met als titel getiteld : De wereld in transformatie; wat betekent dat voor onze kinderen? Spreker is Ruud Veltenaar. Trendwatcher, filosoof, inspirator, hoogleraar en friskijker
Ruud  neemt ons mee in wat de volgende fase in onze beschaving voor een impact heeft op het onderwijs en de toekomst van leren van onze kinderen.

Tijd: vanaf 19.30 tot 21.30 uur in de aula van het Goois Lyceum. 

Interessant? Via dit formulier Thema avond kunt u zich aanmelden voor deze avond. Er kunnen maar 300 mensen in de aula, dus vol = vol! https://www.ruudveltenaar.nl/wp-content/uploads/2015/03/RV-More-focus-300x450-Ruud-Veltenaar2.jpg

Tijdens de bijeenkomst zal Ruud een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan. Wij beloven u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat.

SHIFT HAPPENS

De transformatie van onze wereld naar een volgende fase in onze beschaving heeft grote impact op het onderwijs en de toekomst van leren. Nog nooit heeft de mensheid voor zulke grote uitdagingen gestaan als de huidige en toekomstige generaties. De klimaatverandering met impact op onze leefomgeving, de toenemende ongelijkheid en de herverdeling van werk en vermogen, de technologische revolutie in relatie tot maatschappelijk nut, de globalisering en internationalisering en technologisering van arbeid. Het zijn maar een paar voorbeelden waarom onze kinderen anders moeten leren denken en handelen dan wij. Het onderwijs staat voor een fascinerende uitdaging en zal uiteindelijk, in het belang van studenten en onze gemeenschappelijke toekomst, drastisch transformeren, waarbij de focus verschuift van collectief onderwijzen naar gepersonaliseerd leren.

Ruud komt (op een nog in te plannen datum) ook voor een bijeenkomst voor de leerlingen van het Goois Lyceum.

Toekomst-van-onderwijs-500x500-(I)-Ruud-Veltenaar