Internationaliseringsgroep naar Denemarken

24 mei 2022
Arc

I AM (Inclusion through Art and Media) is een meerjarig uitwisselingsproject met scholen in IJsland, Denemarken, Duitsland, Hongarije en Spanje, waar ieder jaar een enthousiaste club 4V- (en een paar 5V-)leerlingen aan deelneemt. Een project dat eindelijk weer doorgang kan vinden. Hoera!

Vorige week vertrokken de leerlingen met hun begeleider Hélène Ham naar de Maaloevhoej Skole in Ballerup, vlakbij Kopenhagen. 

De uitwisseling begon op zondagmiddag maar op zaterdag trokken de Huizermaters nog even Kopenhagen in, om in ieder geval op een rondvaartboot de stad te gaan verkennen en enige oude cultuur op te snuiven bij een Viking-tentoonstelling in het Nationaal Museum.

Tijdens de bijeenkomst op de school in Ballerup werkten we aan het thema ‘WHO ARE WE?’, door ons te buigen over vragen als ‘Who am I?’, ‘Where do I come from?’, ‘What does the future look like?’ en ‘Wat is a good life?’. Het artistieke medium dat hierbij centraal stond, was fotografie. Ook de verdiepten de leerlingen zich in de Deense tradities en gewoonten. 

Rosalie, Ingelien, Myrthe en Rosan:

“We hebben het gevoel dat we veel over Kopenhagen en de Deense cultuur hebben geleerd, en we hebben kennis gemaakt met veel andere culturen en talen. We zijn super dankbaar voor deze kans en de ervaring.”