Projectweek 2

15 april 2019
Arc
Projectweek 2

Ook tijdens projectweek 2 staan de vijf vakoverstijgende vaardigheden centraal; samenwerken, plannen, onderzoeken, presenteren en reflecteren.

In leerjaar 1 is het thema ‘de verleiding’. Met dit thema wordt onderzocht wat verleidingen inhouden en hoe je ermee om kunt leren gaan.

Leerjaar 1 onderweg naar De Speeldoos in Baarn

In leerjaar 2 onderzoeken leerlingen wat hun zelfbeeld is, welke kwaliteiten ze hebben en welke doelen ze zouden willen bereiken in de toekomst. Dit alles binnen het thema ‘Ik kijk verder’.

In 3-mavo gaat het o.a. over tolerantie en is het onderwerp van deze projectweek ‘Vooroordelen veroordeeld’. In 3-havo en 3-vwo, waar leerlingen dit jaar hun profielkeuze maken, gaat het over keuzes maken in de brede zin van het woord.

Voor leerlingen 4-havo IBC staat een bezoek aan Antwerpen en Brussel op de agenda waar ze het Europees Parlement in Brussel en Chocolate Nation in Antwerpen bezoeken.

De leerlingen uit 4-havo maken een begin met hun eindopdracht van CKV.

Tijdens de Rectors League voor 4-vwo en 5-vwo geven docenten van de Universiteit van Utrecht op maandag gastcolleges. Leerlingen worden ondergedompeld in de wetenschap met colleges als taalwetenschap, farmacie, informatica, pedagogische wetenschappen, wiskunde of biologie/virologie.

Van dinsdag t/m donderdag storten de 5V-ers zich op de voorbereiding van hun PWS en is er voor 4-vwo de Bildungsweek met een diversiteit aan projecten.

Voor de examenklassen staat deze projectweek in het teken van het examen. Leerlingen uit 5-havo en 6-vwo volgen examentrainingen in ’t Visnet en de Blaercom. In 4-mavo worden o.a. de resultaten van de proefexamens besproken.

Een intensieve, interessante, en vooral leerzame projectweek!

5-havo aan het werk in de Blaercom
Projectweek 2

Projectweek 2

Ook tijdens projectweek 2 staan de vijf vakoverstijgende vaardigheden centraal; samenwerken, plannen, onderzoeken, presenteren en reflecteren. In leerjaar 1 is het thema ‘de verleiding’. Met dit thema wordt onderzocht wat verleidingen inhouden en hoe je ermee om kunt leren gaan. In leerjaar 2 onderzoeken leerlingen […]

En ondernemend zíjn ze!

En ondernemend zíjn ze!

Esmée, Remco, Jelmer en Emmie uit 2MHC hebben voor het vak Ondernemen uit het 4U programma een Open Dag op Stal Gooischland in Eemnes georganiseerd met als doel een mooi bedrag op te halen voor Kika. Hoefijzer werpen, hoefijzer pimpen, ei-pad lopen, paardenskippybal-race, schminken, pony-ritjes […]

Prachtig Boedapest!

Prachtig Boedapest!

Na een geslaagde eerste ontmoeting in Huizen in februari, is de internationaliseringsgroep zaterdag 6 april voor een tegenbezoek naar Boedapest vertrokken. De school ligt in het noorden van Boedapest in de wijk Obudai, vlakbij het Margit-sziget ofwel Margaretha eiland waar elke zomer een groot muziekfestival […]

Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

Sanne te Pas (15) is in de categorie ‘Jongeren’ winnaar geworden van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. Een jury vond haar foto van twee vossen uit duizenden inzendingen de mooiste. “De vinger gespannen wachtend op het juiste moment. De adem ingehouden. Tot het gevecht zijn […]

Mamma Mia!

Mamma Mia!

Wat hébben we genoten van de musical Mamma Mia! Zoveel talent en zoveel enthousiasme! Het was geweldig! Geniet na met de foto’s.

5-vwo naar Rotterdam

5-vwo naar Rotterdam

Leerlingen uit 5-vwo bezochten voor de les CKV afgelopen vrijdag  Rotterdam. Ze maakten o.a. een wandeling langs (architectonische) hoogtepunten, trotseerden hierbij de pittige regen en bezochten (voorlopig de laatste keer, want ze gaan in mei voor 7 jaar dicht)  het museum Boijmans van Beuningen. Voordat […]

sportieve docenten

sportieve docenten

Docenten van Huizermaat houden wel van een (volley)balletje slaan! Twee teams deden dit jaar mee met de 9e editie van het GSF-docenten- volleybaltoernooi. Ze haalden dit jaar niet de meeste punten om er met de bokaal vandoor te gaan maar ontvingen wel de prijs voor […]