Projectweek 2

15 april 2019
Arc
Projectweek 2

Ook tijdens projectweek 2 staan de vijf vakoverstijgende vaardigheden centraal; samenwerken, plannen, onderzoeken, presenteren en reflecteren.

In leerjaar 1 is het thema ‘de verleiding’. Met dit thema wordt onderzocht wat verleidingen inhouden en hoe je ermee om kunt leren gaan.

Leerjaar 1 onderweg naar De Speeldoos in Baarn

In leerjaar 2 onderzoeken leerlingen wat hun zelfbeeld is, welke kwaliteiten ze hebben en welke doelen ze zouden willen bereiken in de toekomst. Dit alles binnen het thema ‘Ik kijk verder’.

In 3-mavo gaat het o.a. over tolerantie en is het onderwerp van deze projectweek ‘Vooroordelen veroordeeld’. In 3-havo en 3-vwo, waar leerlingen dit jaar hun profielkeuze maken, gaat het over keuzes maken in de brede zin van het woord.

Voor leerlingen 4-havo IBC staat een bezoek aan Antwerpen en Brussel op de agenda waar ze het Europees Parlement in Brussel en Chocolate Nation in Antwerpen bezoeken.

De leerlingen uit 4-havo maken een begin met hun eindopdracht van CKV.

Tijdens de Rectors League voor 4-vwo en 5-vwo geven docenten van de Universiteit van Utrecht op maandag gastcolleges. Leerlingen worden ondergedompeld in de wetenschap met colleges als taalwetenschap, farmacie, informatica, pedagogische wetenschappen, wiskunde of biologie/virologie.

Van dinsdag t/m donderdag storten de 5V-ers zich op de voorbereiding van hun PWS en is er voor 4-vwo de Bildungsweek met een diversiteit aan projecten.

Voor de examenklassen staat deze projectweek in het teken van het examen. Leerlingen uit 5-havo en 6-vwo volgen examentrainingen in ’t Visnet en de Blaercom. In 4-mavo worden o.a. de resultaten van de proefexamens besproken.

Een intensieve, interessante, en vooral leerzame projectweek!

5-havo aan het werk in de Blaercom
Knappe koppen!

Knappe koppen!

Deze kanjers haalden hun Cambridge Advanced Exam; sommigen zelfs met een A! Gefeliciteerd! Fantastisch gedaan.

Sluit je aan bij de debatclub!

Sluit je aan bij de debatclub!

Heb jij plezier in gelijk krijgen? Vind jij het leuk om de standpunten en argumenten van anderen van de tafel te gooien? Hou jij van debatteren? En zie je het wel zitten om mee te doen aan wedstrijden met andere debatteams verspreid door heel Nederland? […]

Groeten uit Zweden

Groeten uit Zweden

Een aantal leerlingen uit 4-vwo en Hélène Ham zijn voor de laatste keer dit schooljaar op pad in het kader van het tweejarig uitwisselingsproject WISE (Weaving Interdisciplinary Strands through Europe). Vorig schooljaar waren de internationaliseringsleerlingen in Sitges (Spanje) en in Koknese (Letland); tussendoor was de […]

Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

Sanne te Pas (15) is in de categorie ‘Jongeren’ winnaar geworden van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. Een jury vond haar foto van twee vossen uit duizenden inzendingen de mooiste. “De vinger gespannen wachtend op het juiste moment. De adem ingehouden. Tot het gevecht zijn […]

TOPPERS!!!

TOPPERS!!!

Deze toppers en nog heel veel anderen zijn geslaagd! Blijdschap en trots!!