Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

8 april 2019
Arc
Sanne te Pas wint natuurfotowedstrijd de Groene Camera!

Sanne te Pas (15) is in de categorie ‘Jongeren’ winnaar geworden van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. Een jury vond haar foto van twee vossen uit duizenden inzendingen de mooiste.

“De vinger gespannen wachtend op het juiste moment. De adem ingehouden. Tot het gevecht zijn hoogtepunt heeft bereikt. Het moment dat de linkse vos laat zien dat hij de baas is en zijn tegenspeler onderwerpt. En dan de ontlading, de klik en weten dat je het beeld gevangen hebt.”

Dat was het jurycommentaar over de winnende foto, gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De 15-jarige vwo-scholier van Huizermaat werd zodoende gekozen tot ‘Groene Camera natuurfototalent van het jaar’. De Huizense heeft een bokaal en 500 euro shoptegoed bij CameraTools gewonnen.

In Nijkerk was de prijsuitreiking. “Ik was wel heel zenuwachtig”, kijkt Te Pas terug. “Ik had meerdere foto’s ingestuurd, vond zelf deze niet eens de mooiste. En toen was ik met deze foto de winnaar. Hoe kan dit? Maar blij was ik natuurlijk wel.” 

 

(Bron: Nieuwsblad voor Huizen)

Wat betekent vrijheid voor jou?

Wat betekent vrijheid voor jou?

“Wat betekent vrijheid voor jou?” was de ckv-opdracht voor 5-vwo. In samenwerking met de Gooische Fotoschool Huizen zijn de meest prachtige foto’s gemaakt. “Leven in vrijheid,”  en “Mogen zijn wie je bent,” zijn slechts enkele antwoorden. De prachtige foto’s zeggen genoeg. 

Lianne Stut is weer terug van haar ‘School at Sea’ avontuur

Lianne Stut is weer terug van haar ‘School at Sea’ avontuur

Lianne is zes maanden van huis geweest. Vanaf de herfstvakantie tot de meivakantie was ze met 35 andere ‘zee-been-toppers’ op Tall Ship Thalassa om naar de Cariben en weer terug te zeilen. We hebben in de afgelopen maanden mee mogen lezen tijdens haar avonturen op […]

Reanimeren kun  je leren!

Reanimeren kun je leren!

Op 3 maart zijn 23 docenten opgeleid tot reanimatie instructeur. Huizermaat wil reanimatieonderwijs tot onderdeel van het schoolcurriculum maken. Op 6 april 2020 wordt aan 180 leerlingen door eigen leraren geleerd hoe zij kunnen optreden en handelen bij een hartstilstand. Ze leren hoe je een […]

(uit de) kunst

(uit de) kunst

Op woensdag 29 januari 2020 tussen 17.00 – 18.00 uur exposeren de leerlingen uit 5-havo en 6-vwo hun eindexamen Kunst. Meer dan de moeite waard om te komen kijken!

GSF-Onderwijsdialoog 2020

GSF-Onderwijsdialoog 2020

Op maandag 23 maart vindt de GSF-Onderwijsdialoog 2020 plaats. Hieronder vindt u meer informatie.  Aanmelden kan via deze link. Welkom!