Ervaringen brugklassers na de eerste 6 weken

Timo : Ik vind het heel leuk de eerste weken. Er zijn veel nieuwe vakken sommige zijn heel leuk en sommige ook iets minder. De leraren zijn ook allemaal heel aardig (tenzij je door ze heen praat). En het huiswerk valt ook heel erg mee, omdat je het tijdens de lessen al af kan hebben. 

Britt: Het is heel makkelijk om de lokalen te vinden. In het begin moet je wel wennen maar na ongeveer 2 dagen lukt het echt wel. Je maakt ook snel nieuwe vrienden/vriendinnen ik heb namelijk echt al heel veel nieuwe vriendinnen gemaakt. 

Dees: In groep zeven en acht begon het al.Ik ging scholen bekijken en heb in Amsterdam heel veel scholen bekeken maar toen ik hier binnenkwam voelde ik gewoon dat dit het was. Ik zag mezelf daar al lopen met die zware tas. En oh ja die tas was best wel zwaar.  Maar sindsdien hebben we een kluisje waar ik dan de boeken in kan stoppen die ik niet nodig heb of die ik na de pauze nodig heb.

Quinn: Wat heb ik tot nu toe al geleerd. .Ik heb met wiskunde geleerd dat vierhoek niet perse een vierkant hoeft te zijn. En ik weet wat evenwijdige lijnen zijn, loodrechte lijnen,kruispunten etc. En ik heb ook geleerd dat de broodjes, het drinken en het snoep in de kantine lekker is.En bij biologie heb ik geleerd wat de onderdelen van een bruine boon zijn.En bij Nederlands heb ik nieuwe woorden geleerd.

Aya: Het huiswerk is nooit veel, behalve als je het in de les niet af hebt. Het huiswerk is te doen en het werd langzaam opgebouwd. We hebben inmiddels al wat toetsen en so´s  achter de rug en die waren ook prima te doen.