Vechtstede Extra

Arc

Alle buitenschoolse activiteiten op het VSC

“Vechtstede Extra” is de verzamelnaam die we geven aan alle activiteiten naast onderwijs die op het VSC worden ontplooid. Hieronder vind je meer informatie over alle buitenschoolse activiteiten.


Het Vechtstede Theater

Al meer dan 10 jaar lang maakt ons Vechtstede Theater prachtige voorstellingen, vaak op locatie, soms in onze gymzaal, en afgelopen twee jaar in City of Wesopa. Kinderen uit alle leerjaren doen mee als acteur, in de organisatie (kaartverkoop, techniek, grime etc). De groep bestaat ieder jaar uit zo’n 60 leerlingen
Onder leiding van een professionele regisseur en choreograaf repeteren zij een paar maanden lang na schooltijd om er een schitterende voorstelling van te maken. Ieder jaar in april vinden er 4 (uitverkochte) voorstellingen plaats.

Een greep uit de voorstellingen van afgelopen jaren:

2019: Faust into the Wild (locatie: City of Wesopa)
2018: REP 101 (locatie: City of Wesopa)
2017 : Lord of the Flies (locatie: manage Blijenburg in Weesp)
2016: The King (locatie: Loods in Weesp)
2015: Animal Farm (locatie: Boerderij in Abcoude)
2014: Hotel der Krankzinnigen (locatie: Vechtstede College)
2013: Zomaar een nacht in Weesp (locatie: Vechtstede College)
2012: Expeditie Weesp (locatie: de Theetuin Weesp)

VSC Popacademie

Wil je in een popband spelen/zingen of muziek produceren? Dat kan bij de VSC Popacademie! Je kunt meedoen op elektrische /akoestische gitaar, basgitaar, drums, keyboard, piano Je hoeft geen muziekervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. Er zijn op dit moment 7 jongerenbands actief in verschillende leeftijden en stijlen. We repeteren in blokken van 6 weken elke week een uur op de donderdagmiddag / avond. Regelmatig organiseren we optredens en/of muziekopname sessies waaraan je kunt deelnemen.

Check hier de jongerenband sites om alles over de bands te weten te komen:

Je krijgt bandcoaching van professionele bandcoaches. De Pop Academie VSC is een samenwerkingsverband tussen de “Muziektuin Pop Academie Weesp” en het VSC. De Muziektuin Pop Academie Weesp verzorgt sinds 2006 naschoolse kinder- en jongeren bandlessen op lagere en middelbaar onderwijs in Weesp. Leerlingen van het Vechststede College ontvangen korting op de normale cursusprijs voor jongerenbandcoaching. . Voor nieuwe bandleden is het eerste blok van 6 weken gratis. Kosten voor het vervolg zijn € 50,- per blok van 6 weken (normaal €90,-). Je kunt elk blok beslissen of je doorgaat.

je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie over de Muziektuin Pop Academie Weesp of direct contact?

Contact: Joachim Bosboom

mobiel: 06 55 36 44 96

email: joachim@muziektuin.nl

website: www.muziektuin.nl

Open Podium

Kun je dansen, zingen of een instrument spelen? Of wil je juist achter de schermen ervaring opdoen? Dan is het Open Podium misschien wel iets voor jou!

Onder leiding van (muziek)docenten organiseert het VSC jaarlijks samen met leerlingen deze gezellige avond met diverse optredens.

In het najaar ontvang je per mail informatie over deelname aan het Open Podium.