4-havo IBC productlancering

13 april 2021
Arc

IBC op Huizermaat | leren door te ondernemen!

Het IBC (International Business College) is een bovenbouw programma voor leerlingen in 4- en 5-havo van Scholengemeenschap Huizermaat, waarin ondernemerschap centraal staat en de leerlingen o.a. een eigen bedrijf beginnen.

Het IBC past goed bij de kernwaarden van de school: persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties. Het doel van IBC is, de leerling uit te dagen beter te presteren, ruimte te creëren voor ondernemingszin en voor te bereiden op het HBO. 

De bedrijven die de leerlingen starten zijn echte bedrijven. Ze zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de leerlingen zijn verantwoordelijk voor alle onderdelen en processen in hun bedrijf, zoals in- en verkoop, marketing, financiële administratie en klantcontact.

In de nieuwe brochure presenteren de leerlingen die nu in 4-havo IBC doen hun bedrijf en product(en). Ze zijn maatschappelijk betrokken en leren in te spelen op trends. Als ondernemers leren ze om te gaan met tegenslagen en genieten ze van hun successen. De volgende stap is om ook de klant kennis te laten maken met de bedrijven en producten.


Deze promofilm is gemaakt door NADA en die móet je even zien!