Certificaatuitreiking U-Talent

4 november 2021
Arc

U-Talent toppers

Senna, Bram en Remco kozen in 3-havo voor een bètaprofiel én daar bovenop voor U-Talent College: de combinatie is een pittige uitdaging. 

Wat is U-Talent?

U-Talent College is een onderwijsprogramma dat plaatsvindt in 4-havo en (de start van) 5-havo, voor leerlingen met buitengewone interesse in de bètavakken.
 
U-Talent College bestaat uit een campus- (ongeveer één keer per maand op de Hogeschool Utrecht) en een schoolprogramma (op Huizermaat). 
 

Een greep uit het campusprogramma:

  • Masterclasses ‘Jouw droomhuis in de wijk’ (het ontwerpen van een woonwijk), ‘Ontsnappen in NG en NT’ (wat kan je na NG/NT?), ‘Ontwerp een kunsthand’ (robotica), ‘Scoren voor gezondheid’ (een kijkje in de wereld van verpleeg-/geneeskunde).
  • Het afsluitende UTC-project (veel raakvlakken met een PWS).

Een greep uit het schoolprogramma:

  • De leerlingen hebben zich binnen de module ‘De anatomische les’ verdiept in de bouw en werking van het menselijk hart en hebben deze kennis gedeeld binnen hun eigen anatomische les (een live-demonstratie/ontleding van een varkenshart).
  • De leerlingen hebben zich binnen de module ‘Het marsproject’ verdiept in het voedselvraagstuk en hebben aan de hand van een eigen experiment onderzocht of het verbouwen van voedselgewassen op mars een realistisch scenario is. Deze kennis werd gerapporteerd in een eigen wetenschappelijk artikel en werd opgenomen in het Marsjournal 2020-2021.

Certificaatuitreiking

 
De certificaatuitreiking vond plaats op dinsdagavond 2 november: de leerlingen presenteerden hun UTC-project (over de toekomst van rijden op waterstof) en tekenden hun certificaten. Deze avond vond plaats bij Stayokay Soest: eindelijk weer eens een feestelijke uitreiking op locatie.
 
Senna tekent zijn certificaat
Bram en Remco tekenen hun certificaten
Remco neemt het publiek mee langs de (moleculaire) theorie achter tijden op waterstof.
Bram neemt het publiek mee langs het rekenwerk: de kosten van rijden op waterstof tegenover andere opties.