Huizermaat officieel Technasium

Arc

mavo-, havo- en vwo-leerlingen kunnen nu ook in Huizen kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs

Huizermaat mag zich vanaf nu officieel Technasium noemen. De school heeft aangetoond  aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden aan het predicaat Technasium. Op 16 september werd het predicaat uitgereikt. Met deze film presenteerde Huizermaat zich via de livestream aan de andere technasiumscholen.

Predicaat Technasium

Huizermaat heeft afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en ze voldoet aan alle kwaliteitseisen voor predicaatverlening van Stichting Technasium. Met ingang van schooljaar 2020-2021 mag de school daarom het predicaat Technasium voeren. In de brugklas zijn de leerlingen al van start gegaan met het technasiumonderwijs. 

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Voor technasiumleerlingen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal, waarbij ze in teamverband werken aan actuele, levensechte projecten. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, communicatie, zelfsturing, samenwerking en projectmatig werken. Freek van den Ende, O&O-docent: “We zijn met onze eerste opdracht begonnen, en de leerlingen zijn enthousiast en komen met creatieve ideeën en oplossingen.”

Er wordt gedurende het hele onderwijsprogramma nauw samengewerkt met bedrijfsleven en hoger onderwijs. Docenten ontwikkelen samen met bedrijven en organisaties uit de regio, ieder schooljaar nieuwe projecten voor de leerlingen. De actualiteit en echtheid van de opdrachten vormt de basis van het technasiumonderwijs.