Kom aanmoedigen tijdens First Lego League!

28 november 2018
Arc
Kom aanmoedigen tijdens First Lego League!

Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de voorbereidingen van de First Lego League. Dit jaar is het thema ‘Into Orbit’. In groepjes deden de leerlingen onderzoek naar de lichamelijke ongemakken van ruimtevaarders nadat deze lang in een gewichtsloze omgeving waren geweest. Daarnaast zijn de leerlingen bezig geweest met het programmeren van een robot. Eén van de ‘core values’ van First Lego League is samenwerken. Leerlingen konden goed ervaren hoe het is om als team te opereren. Al met al een leuke en leerzame periode. Ze werken nog aan wat laatste details en dan zijn ze klaar voor de regiofinale.

De regiofinale vindt plaats op zaterdag 8 december bij de Vitusmavo, Cort van der Lindenlaan 5, 1412 BW Naarden. We worden daar om 10:00 uur verwacht voor de opening. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking om 15:15 uur.

Het team heeft natuurlijk ook supporters nodig! U bent van harte welkom op deze dag om uw zoon, dochter, kleinzoon of -dochter, buurmeisje of -jongen te komen aanmoedigen. Voor het gedetailleerde programma kunt u deze uitnodiging van First Lego League raadplegen. Graag tot 8 december!

sluit je aan bij de debatclub!

sluit je aan bij de debatclub!

Heb jij plezier in gelijk krijgen? Vind jij het leuk om de standpunten en argumenten van anderen van de tafel te gooien? Hou jij van debatteren? En zie je het wel zitten om mee te doen aan wedstrijden met andere debatteams verspreid door heel Nederland? […]

Huizermaat presenteert …

Huizermaat presenteert …

Wil je nóg een keer het MammaMia-gevoel hebben? Kijk dan hier naar de intro van de fantastische musical MammaMia! die we op 27 en 28 maart in het Singertheater mochten uitvoeren. Met dank aan Jim Morianner voor de geweldige filmopname!

Spannende verhalen!

Spannende verhalen!

Op dinsdag 5 februari waren de voorrondes van de voorleeswedstrijd Read2Me. Een aantal leerlingen uit klas 1 nam hun favoriete boek mee en las in de aula voor alle eersteklassers en hun docenten een gedeelte voor. Als groot leesfan, moet je natuurlijk een gemakkelijke stoel hebben; […]