Projectweek klas 1

18 oktober 2018
Arc
Projectweek klas 1

Voor de leerlingen van klas 1 was het thema tijdens de eerste projectweek ‘Samen Sterk’ waarbij ‘leren samenwerken’ de belangrijkste factor was.

Iedere ochtend startte het programma met het maken van twee cito- toetsen, vervolgens draaide alles om het leren samenwerken. Welke aspecten spelen een rol bij samenwerken en hoe kun je daar samen beter in worden? Ook het reflecteren op samenwerken kreeg veel aandacht. De leerlingen zijn daarnaast gestart met het digitale portfolio. Hierin formuleren zij o.a. hun persoonlijke ontwikkeldoelen.

Gedurende de week kregen de leerlingen allerlei opdrachten. Zo kregen de leerlingen de beschikking over een aantal beperkte materialen waar ze bijvoorbeeld een constructie moesten bouwen rondom een rauw ei. Dit beschermde ei wierpen ze van grote hoogte naar beneden met als doel het ei heel op de grond te laten belanden. Er werd vooraf samen goed nagedacht hoe ze de zwaartekracht zo goed mogelijk konden trotseren.

Tijdens een andere opdracht werd een combinatie van ‘De zeven wereldwonderen’ en ‘Wie is de mol’ uitgevoerd. Opnieuw moest er het e.e.a. gebouwd worden met beperkte middelen, zoals de Taj Mahal of het Colosseum. Maar er werd ook flink ‘gemold’ binnen de groep waardoor de opdracht een pittige uitdaging kon worden. Na deze opdracht is er wederom gereflecteerd op het groepsproces, kwam ook groepsdruk ter sprake en hebben leerlingen weer wat meer zelfinzicht opgedaan. Ook werd er geoefend met het geven van positieve feedback via een ik-boodschap.

Woensdag stond in het teken van de survival. Het was prachtig weer om te klimmen en klauteren, groepsopdrachten te doen en ’s middags allerlei uitdagingen op en in het water aan te gaan. Van het modderbad werd goed gebruik gemaakt, ook door collega’s die niet bang waren voor een beetje viezigheid.

Het was een mooie week voor leerlingen en mentoren waarin het groepsgevoel is versterkt en iedereen de ruimte kreeg om het beste uit zichzelf te halen in een veilige leer- en werkomgeving.

Huizermaat drie keer predicaat ‘Excellente School’!

Huizermaat drie keer predicaat ‘Excellente School’!

Vanmorgen heeft Monique Vogelzang, Inspecteur-Generaal van het onderwijs, ten overstaan van alle medewerkers en leerlingen van Huizermaat het predicaat Excellente School overhandigd aan alle drie de afdelingen van Huizermaat: mavo, havo en vwo! Bekijk hier het filmpje van de onderwijsinspectie. Dit gebeurde in aanwezigheid van […]

Campusdag U-Talent

Campusdag U-Talent

De eerste campusdag voor eersteklassers aan de Universiteit van Utrecht is achter de rug. Op de weg terug schreven Gijs (1VPA), Roar (1VTA), Pelle (1VTA), Gijs (1VTB) en Ruben (1VTB): “Op dinsdag 18 december zijn we met Marieke, Mark en vijftien leerlingen naar U-Talent in […]

Burgemeester Sicko Heldoorn op Huizermaat

Burgemeester Sicko Heldoorn op Huizermaat

Vandaag was burgemeester Sicko Heldoorn op bezoek op Huizermaat. Hij schoof aan bij een aantal lessen waar Bureau Halt voorlichting gaf over vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling. Tijdens de voorlichting ging Bureau Halt in op verschillende overlastsituaties en de gevolgen voor een ander. Ook hoorden de leerlingen de […]

Schrijver Buddy Tegenbosch op Huizermaat

Schrijver Buddy Tegenbosch op Huizermaat

In het kader van ‘Huizermaat Literair’ bezocht schrijver Buddy Tegenbosch onze school. Buddy schreef o.a. de boeken: Pokerface, Oog om oog en Livestream. De schrijver vertelde enthousiast over de thema’s van zijn boeken en de leerlingen hingen aan zijn lippen. Yossan Daniel uit 3HB schreef […]