Studium Generale met wetenschapsjournalist Govert Schilling

4 oktober 2018
Arc
Studium Generale met wetenschapsjournalist Govert Schilling

Op woensdag 17 oktober vindt de tweede Studium Generale lezing plaats op Huizermaat. Deze keer ontvangen we (voor insiders de bekende ) Govert Schilling die  boeken heeft geschreven over sterrenkunde en bijna wekelijks in landelijke kranten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de astronomie schrijft. Regelmatig wordt hij uitgenodigd om ontwikkelingen binnen de sterrenkunde te komen toelichten in radio- en televisieprogramma’s zoals in De wereld draait door en Heel Nederland kijkt sterren.
Heb je vragen over het ontstaan van het heelal, over supernova’s of zwarte gaten, dan ben je bij Govert Schilling aan het juiste adres. Of wil je alles weten over zwaartekrachtsgolven of over buitenaards leven? De laatste 45 minuten van het Studium Generale zijn gereserveerd voor vragen van het publiek.

De lezing van Govert Schilling sluit aan bij de eerste drempels van het vak Big History: de oerknal en het ontstaan van de eerste sterren en planeten, en is bestemd voor alle vwo-leerlingen uit de onderbouw en voor alle 4, 5 en 6 vwo-ers die in sterrenkunde geïnteresseerd zijn.
Het programma begint om 19.30 uur met koffie en thee in de aula, waarna de lezing om circa 19.45 uur start. Om 20.30 uur pauzeren we een kwartiertje en rond 20.45 uur is er gelegenheid om jouw vraag te stellen. We verwachten dat de bijeenkomst eindigt om circa 21.30 uur.

sluit je aan bij de debatclub!

sluit je aan bij de debatclub!

Heb jij plezier in gelijk krijgen? Vind jij het leuk om de standpunten en argumenten van anderen van de tafel te gooien? Hou jij van debatteren? En zie je het wel zitten om mee te doen aan wedstrijden met andere debatteams verspreid door heel Nederland? […]

Huizermaat presenteert …

Huizermaat presenteert …

Wil je nóg een keer het MammaMia-gevoel hebben? Kijk dan hier naar de intro van de fantastische musical MammaMia! die we op 27 en 28 maart in het Singertheater mochten uitvoeren. Met dank aan Jim Morianner voor de geweldige filmopname!

Spannende verhalen!

Spannende verhalen!

Op dinsdag 5 februari waren de voorrondes van de voorleeswedstrijd Read2Me. Een aantal leerlingen uit klas 1 nam hun favoriete boek mee en las in de aula voor alle eersteklassers en hun docenten een gedeelte voor. Als groot leesfan, moet je natuurlijk een gemakkelijke stoel hebben; […]