succesvolle gymnasiumdag

16 januari 2020
Arc
succesvolle gymnasiumdag

De klassieke culturele opleiding waarbij de Huizermaatse leerlingen Latijn en Grieks leren en de klassieke oudheid bestuderen, werd deze week met een bijzondere dag opgeluisterd: de Gymnasiumdag!

Meer dan 130 gymnasiasten uit klas 1 t/m 3 volgden het uitdagende en vakoverstijgende programma dat door de docenten van Klassieke Vorming georganiseerd was. 

Er was een theatervoorstelling  met de fantastische verhalenverteller Paul Groos. Hij vertelde zes prachtige verhalen over de mooie en nare kanten van de liefde: Orpheus, Syrinx, Pygmalion, Atalante, Acis en Galathea, Ceyx en Alcyone; de leerlingen hingen aan zijn lippen!

Na de theatervoorstelling volgden de leerlingen een aantal workshops. Het aanbod was groot en er was voor ieder wat wils. Er werden fresco’s en¬† vaandels gemaakt, er was een ‘Bataven-escaperoom’, er werd goed gedebatteerd onder leiding van oud-leerling en super-debater Django. De workshop ‘Rome-mapping’ was een mooie ontdekkingsreis en de les waarin de invloed van de Romeinse taal, en de normen en waarden van de oudheid die nog steeds van invloed zijn op ons denken en doen, besproken werden, werd een les met mooie nieuwe inzichten.

Een prachtige interactieve lesdag waar met hoofd, hart en handen werd gewerkt!