TECHNASIUM HUIZERMAAT

Technasium

Op het Technasium ga je samen met anderen aan de slag en gebruik je je creativiteit om te ontdekken hoe iets nóg beter kan werken. Op een uitdagende manier zie je hoe bèta en techniek terugkomen in ons dagelijks leven.

Het Technasium kent één kernvak: Onderzoek & Ontwerpen, afgekort O&O. Dit vak wordt in het technieklokaal gegeven waar alle voorzieningen zijn die je nodig hebt om je opdracht uit te voeren. In de brugklas doorlopen alle leerlingen van elke niveau (mavo, havo en vwo) de module technasiumonderwijs.

 

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Bij het kernvak O&O, werk je in teamverband werkt aan actuele, levensechte projecten. Naast samenwerken gebruik je ook andere vaardigheden zoals creatief denken, een plan van aanpak maken, vooronderzoeken doen, een onderzoeksopzet maken, maquettes bouwen, technisch- en 3D-tekenen, 3D-printen en presenteren.

In opdracht van een bedrijf of organisatie werk je aan oplossingen voor bestaande technische en technologische problemen. Elk project begint met een kick-off op locatie of op school, waarbij de opdrachtgever een toelichting geeft op de opdracht.

Na de brugklas kun je ervoor kiezen om het Technasium te blijven volgen. Word je aangenomen, dan blijf je tot en met het eindexamen het Technasiumonderwijs volgen.

In deze brochure lees je meer over het Technasiumonderwijs op Huizermaat.