Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

21 januari 2019
Arc
Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

De inspectie van het onderwijs heeft de havo-afdeling van het Vechtstede College opnieuw excellent verklaard. De school mag het predicaat “Excellent” tot 2021 voeren. Wij zijn ontzettend trots! Er zijn dit jaar in Nederland 45 predicaten aan Voortgezet Onderwijs scholen toegekend. In de regio’s Amsterdam en Gooi & Vechtstreek zijn er slechts drie nieuwe v.o.- certificaten uitgedeeld.

Sinds kort is de organisatie van het traject Excellente Scholen in handen van de Inspectie van het Onderwijs. De waardering Goed van de inspectie is nu voorwaardelijk voor deelname aan het traject Excellente Scholen..De inspectie kijkt hierbij veel breder dan de excellentiecommissie en beoordeelt het onderwijsproces, het schoolklimaat, de onderwijsresultaten en de kwaliteitszorg. Het predicaat excellent is hierdoor nog waardevoller geworden.

Zowel de havo- als vwo- afdeling heeft de waardering goed van de onderwijsinspectie gekregen.Slechts een zeer beperkt aantal scholen heeft op dit moment de waardering goed van de onderwijsinspectie. De meeste scholen bezitten, evenals onze mavo-afdeling, de beoordeling voldoende.

Een Excellente school is een goede school met een specifiek profiel. In het juryrapport wordt de specifieke havo-benadering en havo didactiek benadrukt. Deze benadering zorgt voor zeer hoge opstroomcijfers (leerlingen groeien boven het basisschooladvies uit) en een de goede aansluiting op het hbo-onderwijs. Tegelijkertijd waardeert de commissie de goede sfeer, de gemotiveerde leerlingen en de gerichtheid op innovatie.

Het hele juryrapport leest u hier.

image.png

Vlnr: Rector Marcel van Dijk-plv rector Annerieke Kroeze- afdelingsleider havo Kirsten Vrolijk en docente Myrthe Corbijn.

Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

De inspectie van het onderwijs heeft de havo-afdeling van het Vechtstede College opnieuw excellent verklaard. De school mag het predicaat “Excellent” tot 2021 voeren. Wij zijn ontzettend trots! Er zijn dit jaar in Nederland 45 predicaten aan Voortgezet Onderwijs scholen toegekend. In de regio’s Amsterdam […]

Wij verbouwen onze school!

Wij verbouwen onze school!

Wij zijn druk bezig om onze school nog mooier en ruimer te maken. We hopen de verbouwing/uitbreiding uiterlijk aan het begin van schooljaar 2019-2020 af te ronden.

Paarse Vrijdag 14-12-2018

Paarse Vrijdag 14-12-2018

Sinds een jaar hebben wij op school een GSA: dit staat voor Gay Straight Alliance. De GSA bestaat uit een groep scholieren en docenten die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven […]

Schaatsen voor KiKa

Schaatsen voor KiKa

Schaatsen voor KiKa! Onze leerlingen uit klas 1 en 2 gaan op vrijdag 21 december schaatsen bij Flevo on Ice in Biddinghuizen. Hieraan verbinden wij een sponsoractie voor KiKa. De leerlingen zullen in 2,5 uur zoveel mogelijk rondjes schaatsen. Onze leerlingen zoeken sponsoren voor hun […]