Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

21 januari 2019
Arc
Predicaat Excellente School havo-afdeling 2019 – 2021 ontvangen!!

De inspectie van het onderwijs heeft de havo-afdeling van het Vechtstede College opnieuw excellent verklaard. De school mag het predicaat “Excellent” tot 2021 voeren. Wij zijn ontzettend trots! Er zijn dit jaar in Nederland 45 predicaten aan Voortgezet Onderwijs scholen toegekend. In de regio’s Amsterdam en Gooi & Vechtstreek zijn er slechts drie nieuwe v.o.- certificaten uitgedeeld.

Sinds kort is de organisatie van het traject Excellente Scholen in handen van de Inspectie van het Onderwijs. De waardering Goed van de inspectie is nu voorwaardelijk voor deelname aan het traject Excellente Scholen..De inspectie kijkt hierbij veel breder dan de excellentiecommissie en beoordeelt het onderwijsproces, het schoolklimaat, de onderwijsresultaten en de kwaliteitszorg. Het predicaat excellent is hierdoor nog waardevoller geworden.

Zowel de havo- als vwo- afdeling heeft de waardering goed van de onderwijsinspectie gekregen.Slechts een zeer beperkt aantal scholen heeft op dit moment de waardering goed van de onderwijsinspectie. De meeste scholen bezitten, evenals onze mavo-afdeling, de beoordeling voldoende.

Een Excellente school is een goede school met een specifiek profiel. In het juryrapport wordt de specifieke havo-benadering en havo didactiek benadrukt. Deze benadering zorgt voor zeer hoge opstroomcijfers (leerlingen groeien boven het basisschooladvies uit) en een de goede aansluiting op het hbo-onderwijs. Tegelijkertijd waardeert de commissie de goede sfeer, de gemotiveerde leerlingen en de gerichtheid op innovatie.

Het hele juryrapport leest u hier.

image.png

Vlnr: Rector Marcel van Dijk-plv rector Annerieke Kroeze- afdelingsleider havo Kirsten Vrolijk en docente Myrthe Corbijn.

Trots op Sophia: winnares van The Voice of Holland!

Trots op Sophia: winnares van The Voice of Holland!

Wat zijn wij trots op Sophia Kruithof uit havo 5: zij is op vrijdag 28 februari de winnares geworden van The Voice of Holland! Wekenlang zaten wij in spanning iedere vrijdagavond te kijken of Sophia nog in de race zou blijven. Dat ze er uiteindelijk […]

Schaatsen voor KiKa 2.0 opbrengst bekend :-)

Schaatsen voor KiKa 2.0 opbrengst bekend :-)

Klas 1 en 2 van het Vechtstede College hebben op vrijdag 20 december 2019 geschaatst voor KiKa bij Flevo on Ice in Biddinghuizen! Dit is het tweede jaar dat wij deze actie organiseerden. Onze leerlingen hebben in 2,5 uur zoveel mogelijk rondjes geschaatst. Zij zochten […]

Kunst voor onze witte muren!

Kunst voor onze witte muren!

In het vernieuwbouwde deel van ons gebouw hebben wij heel veel witte muren. Dat vraagt om KUNST! En dan natuurlijk gemaakt door onze leerlingen. Een grote groep leerlingen heeft in opdracht van diverse vaksecties heel hard gewerkt om iets moois te maken. En dat is […]