Toelatingscriteria

Arc

Als uw kind in 2020 een schooladvies heeft van de basisschool voor één van de onderstaande klassen kunt u uw kind aanmelden.  Voor schooljaar 2020-2021 hebben wij  de volgende brugklassen (éénjarige brugperiode):

 1. vwo (vwo-tweetalig onderwijs)         (vwo-advies)
 2. vwo                                                    (vwo-advies)
 3. havo/vwo                                           (havo of havo/vwo-advies)
 4. mavo/havo                                        (mavo of mavo/havo-advies)

We onderscheiden drie aanmeldcategorieën:

Categorie 1: leerlingen woonachtig in Weesp, Abcoude, Diemen, Driemond, Nigtevecht, Muiden, Muiderberg en Nederhorst den Berg.

Categorie 2: broertje/zusje van een leerling die momenteel op het Vechtstede College zit en/of kind van een medewerker van het Vechtstede College of een van de andere GSF-scholen,

Categorie 3: leerlingen die niet behoren tot categorie 1 en/of tot categorie 2.

 • Leerlingen uit categorie 1 met een geschikt schooladvies worden geplaatst.
 • Leerlingen uit categorie 2 met een geschikt schooladvies worden geplaatst.
 • Leerlingen uit categorie 3 met een geschikt schooladvies worden alleen geplaatst als er, na plaatsing van alle leerlingen uit categorie 1 en 2, nog plaatsen beschikbaar zijn.

We streven naar maximaal 250 leerlingen evenredig verdeeld over de verschillende afdelingen.

 • Bij overaanmelding in categorie 3 komt de plaatsing van leerlingen uit deze categorie door loting via een notaris tot stand.
 • De volgorde van aanmelding speelt geen rol bij plaatsing, mits uiterlijk voor het einde van de aanmeldperiode aangemeld.
 • Indien er ná de aanmeldperiode nog plekken beschikbaar zijn of komen op het Vechtstede College kunnen leerlingen die niet zijn aangenomen bij de school van hun eerste keuze, zich aanmelden. Leerlingen die zijn uitgeloot op het Vechtstede College uit categorie 3 hebben hierbij voorrang. Voor de overige aanmeldingen ná de aanmeldperiode geldt dat deze behandeld worden op volgorde van binnenkomst, de categorieën aanmeldingen zijn niet van toepassing. NB: Dit jaar zullen er na de aanmeldperiode géén plekken beschikbaar komen in de brugklassen mavo/havo, havo/vwo en regulier vwo.(11-3-2020)
 • In de regio het Gooi kunt u uw kind slechts op één school inschrijven.
 • Leerlingen worden geplaatst op basis van schooladvies. Bij een ophoging van het schooladvies in april/mei n.a.v. de uitslag van de eindtoets (CITO/Route8/IEP) heeft de leerling niet automatisch recht op plaatsing in een andere (hogere) afdeling. Dit kan alleen als er voldoende plaats is in de betreffende afdeling.

Digitaal aanmelden

De aanmelding verloopt dit jaar volledig digitaal. Vanaf 24 februari 2020 kunt u uw kind via onze aanmeldpagina aanmelden. De officiële aanmeldperiode is van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart 2020 12.00 uur.

Na ontvangst van de aanmelding ontvangt de ouder/verzorger een bevestiging per e-mail met daarin een beknopte beschrijving van de verdere gang van zaken.

Aanmeldingen die na de aanmeldperiode binnenkomen, zullen niet worden meegenomen in de aanmeldprocedure.

Leerlingen uit de regio Amsterdam (Abcoude, Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost, Diemen, IJburg)

Het Vechtstede College doet niet mee met de matchingsprocedure in Amsterdam. U kunt het Vechtstede College niet opnemen in het lijstje met voorkeurscholen. Als uw kind wordt toegelaten op het Vechtstede College gaan wij ervan uit dat uw kind niet aan de matchingsprocedure in Amsterdam meedoet.

Als uw kind voor het Vechtstede College kiest, dient u zich rechtstreeks bij onze school aan te melden. Hiervoor hebben wij het formulier “ELKK aanmeldingsformulier voortgezet onderwijs 2020-2021” of het basisschooladvies nodig.

Mochten wij een leerling uit de regio Amsterdam onverhoopt uitloten dan heeft deze leerling nog de mogelijkheid om mee te doen met de matchingsprocedure in Amsterdam. Wij laten leerlingen namelijk op dinsdag 10 maart weten of zij geplaatst zijn. Uitgelote leerlingen uit Amsterdam kunnen zich nog tot en met vrijdag 13 maart in Amsterdam aanmelden.

Meld-je-aan-avond

Hulp nodig bij het digitaal aanmelden of heeft u een vraag aan ons aanmeldteam? Kom naar onze Meld-je-aan-avond op maandag 2 maart 2020 van 19.00 tot 20.30 uur. Op deze avond kunnen ouders terecht met vragen over specifieke zorgbehoeften van hun kind. De volgorde van aanmelding speelt geen rol bij plaatsing.

Interview tweetalig vwo

Alle leerlingen die zich aanmelden voor de tvwo-klas ontvangen een uitnodiging voor een interview. Dit interview vindt plaats op dinsdag 17 maart 2020.

De belangrijke punten op een rij:

 • Aanmelding mogelijk in de officiële aanmeldperiode van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart 12.00 uur.
 • Aanmelden is ook mogelijk op de Meld-je-aan- avond op maandag 2 maart 2020 van 19.00 tot 20.30 uur.
 • Alle leerlingen ontvangen op dinsdag 10 maart ’s middags uitsluitsel over plaatsing.

Neemt u voor meer informatie contact op met:

 • de afdelingsleidster brugklas mevrouw R. Spoelder;
 • het Onderwijs Service Bureau via telefoonnummer 0294-805251;
 • of maak gebruik van het contactformulier.

Aanmelden voor klas 2 en hoger:

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een hoger leerjaar voor schooljaar 2020-2021? Vult u dan s.v.p. onderstaand formulier in. Wij doen ons uiterste best om instromende leerlingen woonachtig in Weesp te plaatsen, wij kunnen plaatsing van instromende leerlingen echter niet garanderen. Plaatsing van instromende leerlingen woonachtig buiten Weesp is zeer onzeker.
Formulier interesse instroom