Vanaf schooljaar 2023-2024 is er een vernieuwde aanmeldprocedure, die geldt voor alle middelbare scholen in Nederland. Vanaf dit schooljaar is er één centrale aanmeldweek, waarop je je kunt aanmelden bij de school die bij jou past.

Hoe het aanmeldproces eruit ziet hebben we hieronder voor je weergegeven.

Wil jij alle data van het aanmeldproces bij de hand hebben? Download dan de printversie voor op je prikbord of voor op de koelkast.

“Ga sfeer proeven bij verschillende scholen, zodat je kan ontdekken welke school bij jou past!”

“Ga sfeer proeven bij verschillende scholen, zodat je kan ontdekken welke school bij jou past!”

Loting

Scholen die meer aanmeldingen krijgen dan dat ze plaats hebben in de klas, mogen loten. In sommige gevallen mag de school ook selecteren.

  • Je kunt voorrang krijgen als je broer of zus al op de school zit.
  • De school mag leerlingen evenwichtig verdelen over de afdelingen. 
  • In de tweede ronde van aanmelden, bepaalt de volgorde van aanmelding mee wie er een plaats krijgt. In de eerste ronde niet.
  • De school kan leerlingen uit de buurt voorrang geven.

De loting vindt op dinsdag 2 april 2024 plaats. Als je uitgeloot bent, krijgen je ouders en je basisschool op diezelfde dag nog na 15:00 uur een e-mail daarover. In dat bericht staat ook op welke scholen in de buurt nog plaats is voor je.

Je meldt je dan in de tweede ronde aan bij de school van je tweede keuze. Op dat moment geldt dat de leerlingen in volgorde van aanmelding geplaatst worden. Houd dus goed in de gaten wanneer de aanmelding weer open gaat! Je mag in dat geval het adviesformulier van de basisschool ook later inleveren.

Meer weten?

Bekijk onze Open Dagen kalender

Bekijk het GSF-onderwijsaanbod

Lees meer over passend onderwijs