• Leren en werken tegelijk, tijdens een interne stage op hun eigen school. Dat wordt mogelijk voor leerlingen van De Gooise Praktijkschool aan de Laapersboog in Hilversum. Inclusief een winkel die voor publiek open is.

  • Het A. Roland Holst College (ARHC) in Hilversum wordt, als eerste middelbare school in de regio, een daltonschool. De docenten en medewerkers hebben in de afgelopen maanden de gezamenlijke keuze naar daltononderwijs gemaakt, meldt de school. Zelfstandigheid, samenwerking en keuzevrijheid is een greep uit de kernwaarden achter de gestructureerde en motiverende aanpak van daltononderwijs.

  • In de maanden november en december doet het Casparus College mee aan een project waarbij ontbijt wordt aangeboden aan leerlingen die, om welke reden dan ook, thuis niet hebben ontbeten. Dit betekent dat er dagelijks tussen 08.00 en 09.00 in de aula ontbijt kan worden gegeten door leerlingen die daar behoefte aan hebben. Leerlingen hoeven zich niet vooraf op te geven of aan te melden, deelnemen kan simpelweg door aan te melden bij de kantine in de aula.

  • De vierdeklassers van het Goois Lyceum in Bussum beleven woensdag een spannende middag. Demissionair premier Mark Rutte is namelijk te gast in het kader van College Tour op ’t Goois. Alle kansen dus om de minister-president eens stevig aan de tand te voelen.

  • Het A. Roland Holst College (ARHC) in Hilversum heeft met ingang van het nieuwe schooljaar een nieuwe rector, Peter Kromdijk. Het ARHC is één van de acht scholen van de Gooise Scholen Federatie.

  • BBB-leider Caroline van der Plas bezocht maandag het Goois Lyceum in Bussum en kreeg van de leerlingen een paar kritische vragen voor haar kiezen. Zo’n tweehonderd leerlingen uit 4 havo/vwo verzamelen zich in de aula voor de ‘College Tour’ van het Goois Lyceum. Eerder kwam oud-premier Jan Peter Balkenende al langs voor een college, deze keer is de leider van de BoerBurgerBeweging (BBB) uitgenodigd.

  • René Karman, de huidige rector van het A. Roland Holst College te Hilversum, wordt per 1 augustus 2023 de nieuwe algemeen directeur van College De Brink en Internationale Schakelklas Het Gooi.

  • Met genoegen maakt de Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie bekend dat Kees Stolwijk per 1 april Tijmen Smit zal opvolgen als lid College van Bestuur. Hij zal samen met Annet Kil-Albersen het collegiale College vormen.