We beloven verdraaid goed onderwijs voor onze leerlingen. Verdraaid goed onderwijs betekent dat we:
- onze leerlingen als uitgangspunt nemen;
- voor alle leerlingen een passende plek vinden;
- ontwikkelgericht werken;
- dienstbaar zijn aan het leerproces van onze leerlingen. Onze leraren zijn dienstbaar aan onze leerlingen, zoals onze schoolleiders dienstbaar zijn aan onze medewerkers en ons bestuur aan onze schoolleiders. Samen zijn we dienstbaar aan het best mogelijke onderwijs voor iedere leerling;
- een betrouwbare en flexibele partner zijn voor leerlingen, collega’s, ouders en anderen. We zijn helder over onze afspraken en flexibel als de situatie daarom vraagt.
We vinden het belangrijk dat we doen wat goed is voor onze leerlingen in de school, onze leerlingen van de GSF en de leerlingen in de regio. We beseffen dat we onlosmakelijk verbonden zijn met onze leerlingen en hun ouders. We investeren in relaties, relaties met leerlingen en ouders en relaties tussen professionals onderling. We stimuleren kansen voor onze leerlingen en durven risico’s te nemen. Vanzelfsprekend houden we onszelf aan wet- en regelgeving en de afspraken die worden gemaakt binnen de sector.
We stellen onszelf vragen die ons helpen om deze belofte waar te maken. Vragen die ons stimuleren om bij iedere verkenning, ontwikkeling en besluit vanuit verschillende perspectieven te kijken en te onderzoeken. Zodat we continu leren van en met elkaar.
Het College van Bestuur (CvB) is eindverantwoordelijk voor de gang van zaken. Het treedt op als bevoegd gezag en bestuurt de stichting en de onder de stichting ressorterende scholen. Elk van de rectoren en directeuren van de scholen legt verantwoording af aan het College van Bestuur. Binnen de GSF sturen we volgens de principes: richting geven, relaties bevorderen, ruimte bieden, rekenschap afleggen, radarfunctie vervullen, reputatie versterken en resultaten vragen. Samen geven we sturing aan de organisatie op basis van lef, vertrouwen en transparantie.
Het CvB bestaat uit twee leden:
- mevrouw A.M.E (Annet) Kil-Albersen
- de heer C.M.A. (Kees) Stolwijk
Annet Kil
Annet heeft in het bijzonder onderstaande portefeuilles:
- strategisch beleid
- onderwijsbeleid
- personeelsbeleid
- externe representatie
Kees Stolwijk
Kees heeft in het bijzonder onderstaande portefeuilles:
- financiën en personeelsformatie
- huisvesting en facilitaire zaken
- ICT
“Wij stellen onze BEDOELING centraal en willen, bij alles wat we doen, ons mede laten leiden door onze BELOFTE aan de leerling.“
Raad van Toezicht
De stichting kent een Raad van Toezicht (RvT) die tot taak heeft toezicht te houden op het beleid van het College van Bestuur (CvB) en op de gang van zaken binnen de stichting. De taken van RvT en CvB zijn specifiek omschreven in de Statuten, het Bestuursreglement en het Reglement intern toezicht. In het Bestuursreglement wordt ook de verhouding geregeld tussen de Raad van Toezicht en het College van Bestuur.
De Raad van Toezicht van de stichting Gooise Scholen Federatie bestaat uit de volgende personen:
- Dhr. drs. P.H.J. Vrancken, voorzitter
- Dhr. drs. I.E. Da Costa
- Mw. drs. R.M. Kooistra
- Mw. drs. J. Rutten
- Dhr. drs. J. Brewster
- Dhr. T. Verlaan, trainee RvT
Contact
Contacten met leden van de Raad van Toezicht lopen via het bestuurssecretariaat van de Gooise Scholen Federatie:
Raad van Toezicht
p/a Gooise Scholen Federatie
Postbus 171
1250 AD LAREN
T 035 692 67 00
E info@gsf.nl